Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Kasteel Hoensbroek (Limburg) verschijnt in de nieuwe serie Zilveren Dukaten van de Koninklijke Nederlandse Munt. Het thema van deze serie is ‘Nederlandse kastelen’. Op 27 augustus is bij Kasteel Hoensbroek zelf het ontwerp van de Zilveren Dukaat met het kasteel onthuld door muntmeester Stephan Satijn.
Hierbij waren wethouder Cultuur, Erfgoed, Onderwijs, Jeugd en Wonen Jordy Clemens en Hans Thuis, de directeur van het kasteel, aanwezig. De verkoop is direct van start gegaan op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Serie Nederlandse kastelen
De Koninklijke Nederlandse Munt gaf eerder dit jaar het startschot aan de nieuwe verzamelaarsserie Zilveren Dukaten getiteld ‘Nederlandse kastelen’. In 2020 verschijnen er maar liefst vier Zilveren Dukaten met op elke uitgifte een ander Nederlands kasteel. Uit alle Nederlandse provincies zal in de serie één kasteel aan bod komen. Kasteel Hoensbroek volgt het Utrechtse Kasteel De Haar en het Noord-Brabantse Kasteel Heeswijk, die in de eerste helft van 2020 op een Zilveren Dukaat vereeuwigd zijn.

Het ontwerp van de Zilveren Dukaat ‘Kasteel Hoensbroek’ werd 27 augustus feestelijk onthuld door muntmeester Stephan Satijn op het kasteel zelf. Hierbij waren de wethouder van Cultureel Erfgoed in de gemeente Heerlen, Jordy Clemens en Hans Thuis, directeur van Kasteel Hoensbroek, aanwezig.

Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste kastelen van Europa. De geschiedenis van het kasteel begint in de veertiende eeuw bij ridder Herman Hoen, de eerste heer van de Nederlandse adellijke familie Van Hoensbroeck. Bijna zeshonderd jaar lang is het kasteel bewoond geweest door ridders, graven en markiezen. Tegenwoordig is het kasteel, met meer dan veertig authentiek ingerichte kamers, geopend voor publiek.

Muntontwerp
Zilveren Dukaten waren van 1659 tot 1847 een wettig betaalmiddel in Nederland. In 1987 keerden zij terug als verzamelaarsmunt. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat de Zilveren Dukaten in opdracht van het ministerie van Financiën.
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------