Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Op een echte Kaasboerderij in Streefkerk 
 
Zuivel en melkveehouderijen zijn vaak in het nieuws. Maar hoe zit het nou echt met het welzijn van de dieren en het maken van zuivel? Om daar achter te komen stelt de familie Booij op zaterdag 18 mei hun melkveehouderij en kaasmakerij een dag lang open voor publiek. Naast rondleidingen zijn er verschillende workshops kun je aan de slag om je eigen, overheerlijke kaas te maken.
De boerderij (met kippen, geiten en lammetjes!) is de hele dag geopend voor publiek.
 
Workshop kaas maken
In de kaasmakerij van Booij kun je leuke workshops volgen, zoals 'Maak je eigen Goudse kilokaas'. Hierbij maak je samen van begin tot eind een heerlijk product. Na afloop kun je jouw kaasje in pekel mee naar huis nemen of na twee weken ophalen op de boerderij. Iets minder Hollands (maar net zo leuk!) is de workshop 'Maak je eigen paneer'. Hierbij wordt het recept van een verse Indische kaas gegeven die je eenvoudig thuis kunt maken. Lekker in een salade, of in een vegetarische curry.
 
Lammetjes en Lavendelkaas
Naast workshops zijn er de hele dag gratis rondleidingen op de boerderij. Bovendien verzorgt kaasmaker Maarten Koek (Beste Fromager van Nederland 2015/2016) proeverijen met de mooiste kazen en bijpassende dranken. Proef bijvoorbeeld een bijzondere geitenkaas met lavendel, één van de nieuwste kazen voor de zomer. Kinderen kunnen een workshop 'Boter maken' volgen, in een grote zandhoop spelen en een kijkje nemen bij de kippen in de boomgaard en het is lente, dus er zijn volop lammetjes! Bezoekers kunnen tevens een ritje maken op een tractor en de huifkar naar Geitenfarm Hoeve Zomerlust om alles te leren over het houden van melkgeiten.
 
Informatie open dag Booij Kaasmakers
Datum: 18 mei 2018
Tijd: 10.00-16.00 uur
Adres: Middenpolderweg 63, 2959 LB Streefkerk
Kosten: De open dag en rondleidingen zijn gratis. Een workshop paneer en kaas maken bedragen respectievelijk € 10,- en € 15,- p.p.
Kijk voor het volledige programma op www.booijkaasmakers.nl/opendag 
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------