Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Toyota in Nederland, kruipt Maarten Spanjer nog één keer achter het stuur als taxichauffeur. Zijn auto? De eerste Toyota Crown die in Nederland rondreed. In 1964 worden de Nederlandse wegen vooral bevolkt door Europese auto’s. De firma Louwman & Parqui trekt de stoute schoenen aan en gaat een onbekend Japans merk importeren: Toyota. Om de Nederlanders van de kwaliteit, betrouwbaarheid en het comfort te overtuigen, laat de importeur Amsterdamse taxichauffeurs met deze Toyota Crown hun ritten rijden. Want als taxichauffeurs enthousiast zijn over een auto, dan moet het product wel goed zijn!

Allereerste Toyota Crown opnieuw aan de slag als taxi

2014. Die allereerste Toyota Crown rijdt nog gewoon rond. Een beter bewijs van de superbe kwaliteit is er niet. Daarom wordt de Crown nog een keertje ingericht als Amsterdamse taxi. En voor deze gelegenheid wil de bekendste ‘taxichauffeur’ van Nederland, Maarten Spanjer, nog wel één keer achter het stuur kruipen.

Maarten Spanjer achter het stuur
Zo kwam de Toyota Crown uit 1964 dezer dagen terug in het straatbeeld. Maarten Spanjer reed taxiritten in de klassieke Crown. En dat leverde natuurlijk weer bijzondere gesprekken en mooie beelden op. De opnames staan nu online op de site van Toyota. Een tweedehands Toyota is vaak een vierdehands exemplaar

De half eeuw oude Crown van Maarten Spanjer onderschrijft de stelling dat Toyota’s een lang autoleven hebben. Niet voor niets is een tweedehands Toyota niet zelden een vierdehands exemplaar. De ervaring leert dat mensen vaak nieuwsgierig zijn naar het vorige leven van hun auto, of wat er na verkoop met hun voormalige Toyota is gebeurt.

ToyotaGenoten.nl: voor èn door Toyota-rijders! Om die reden heeft Toyota de speciale website ToyotaGenoten.nl gelanceerd. Een site voor èn door Toyota-rijders. Op de site kun je je oude Toyota terugvinden maar ook ontdekken wat je huidige tweedehands Toyota allemaal al heeft meegemaakt. ToyotaGenoten.nl is daarmee een soort clubhuis waar Toyota-rijders hun verhalen kunnen delen, al dan niet voorzien van foto’s uit de oude doos. 

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------