Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Nooit meer je pillen vergeten in te nemen?
 
Nooit meer zonder medicijnen zitten? Dat kan met deze gratis app. Installeer MedApp eens.
Mensen die drie of meer medicijnen gebruiken, weten het. Er zijn momenten dat je je medicijnen vergeet of niet juist gebruikt. Vooral als je weer een verandering in je medicatieschema hebt gehad. En als je kortetermijn geheugen afneemt, is het al helemaal lastig om je goed aan je innameschema’s te houden.
 
Therapietrouw
Kortom, er gaat nog wel eens wat mis bij medicijngebruik en dat is jammer. Je medicijnen tijdig en juist innemen kan namelijk zoveel gezondheidswinst opleveren. Het is ook niet een enkeling die het lastig vindt therapietrouw te zijn. Zo’n 40% van de chronische medicijngebruikers heeft moeite met het innemen van medicijnen. Een paar jaar geleden is becijferd dat therapieONtrouw een kostenpost van zo’n 9 tot 13 miljard per jaar met zich meebrengt, alleen al in Nederland.
 
Mobiele app
Dat moet anders, dachten Pit Janssen en Edwin Hermkens. Deze twee jeugdvrienden, de één afgestudeerd apotheker en de ander een rasechte IT’er, hebben hun krachten gebundeld en een app gemaakt: MedApp. Zij zijn ervan overtuigd dat mHealth (mobiele gereedschappen die zorg ondersteunen), de moderne oplossing is om therapietrouw te verbeteren en daarmee de kwaliteit van leven van medicijngebruikers te verbeteren. Daarnaast vinden ze dat zo’n app gewoon gratis te gebruiken moet zijn.
 
Veelzijdig
Inmiddels zijn we drie jaar verder. MedApp is de meest succesvolle Nederlandse mHealth app met meer dan 200.000 downloads en meer dan 35.000 dagelijkse gebruikers. De app helpt je met wekkers om op tijd je medicijnen in te nemen. Maar de app doet veel meer. Je kunt er je medicijnvoorraad in beheren en je krijgt op tijd een seintje als de voorraad bijna op is. Via de app kun je dan eenvoudig een herhaalverzoek indienen bij je eigen apotheek. Zo heb je altijd voldoende voorraad. Met het dagboek kun je bijhouden hoe je medicatie aanslaat en kun je gemakkelijker in gesprek met je arts: je hebt immers alle informatie omtrent je medicijnen bij de hand.
 
Ook op vakantie
Ook op vakantie is de app heel handig. Je hebt altijd je medicijnoverzicht bij je en kunt buitenlandse artsen laten zien wat je gebruikt. Zo loop je niet het bekende risico dat je medicijnen voorgeschreven krijgt die vervelende bijwerkingen hebben bij je huidige medicatie.
 
Het draait om jou, niet om de app
Zelfs na drie jaar is MedApp nog lang niet af. Elke twee weken komt er een update. Een update bevat vaak functies die door gebruikers zijn voorgesteld. MedApp kent een actieve community van gebruikers die de app continu testen en helpen de app steeds beter te maken.
 
Probeer het zelf
Wil jij ook een medicijnhulp in je broekzak? Installeer MedApp
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013