Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Heel wat mensen hebben hun zegje gedaan in haar radio- en televisieprogramma’s. De rollen zijn nu eens omgedraaid, Mieke wordt geïnterviewd. Wát een vrouw en wát een energie. Ze wordt deze zomer achtenzestig jaar en peinst er niet over om te stoppen met werken. Pensioen is een schrikbeeld voor haar. Ze staat nog steeds open voor nieuwe uitdagingen. Onlangs heeft Mieke zelfs een podcast gemaakt. “Er is nog genoeg te doen.”
 
"In de podcastserie Dor Hout spreek ik in elke aflevering met iemand die als dor hout wordt bestempeld. Maar deze mensen staan juist volop in bloei en durven te floreren.
 
De zes geïnterviewden is een mix van gewone en prominente Nederlanders. Bijvoorbeeld Eva Weyl, zij heeft als kind in Kamp Westerbork gezeten en is nu vijfentachtig jaar. Eva vertelt op Duitse scholen over de Tweede Wereldoorlog. Dit doet ze samen met de kleindochter van de toenmalige kampcommandant van Kamp Westerbork. Dat iemand zo vergevingsgezind kan zijn, vind ik zo bijzonder. Ik praat met Mira Thompson, zij is een zangeres met een lichamelijke beperking en zit daardoor in een rolstoel. Mira heeft een geweldige geest en staat ontzettend positief in het leven. Ze heeft vooral moeite met de mentaliteit van anderen over haar beperkingen. Ze noemt dit #inspirationporn. Frank Wieland is een oud-rechter, zijn laatste uitspraak deed hij in het Holleeder proces. Frank kreeg corona en belandde op de IC. Nu gaat hij weer zittingen houden om zo de achterstanden, die door corona zijn ontstaan, weg te werken. En Lieke Marsman, zij is 30 jaar en heeft kraakbeenkanker in haar schouder. Zij heeft zich fel uitgesproken tegen de term Dor Hout. Als Dichter des Vaderlands wil ze een rol spelen in het maatschappelijk debat over dit onderwerp. Daarnaast worden er nog twee inspirerende personen geïnterviewd. Met deze podcast wil ik laten zien dat dor hout volop bloeit.”
 
Lees het gehele interview met Mieke in de zomereditie van Vijftig+ Magazine. 
 
voor 50-plussers

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013