Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ouderen en mobiliteit (en dus hun bewegingsvrijheid) is vaak een gevoelig onderwerp. Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Wie wil er nu niet lang auto blijven rijden? Met het toenemen van de leeftijd kan het echter nodig zijn nieuwe vormen van mobiliteit te onderzoeken. Het kan gebeuren dat iemand wil vasthouden aan bijvoorbeeld auto of fiets, terwijl de omgeving vraagtekens plaatst.

Keuzewijzer Mobiliteit voor ouderen en mensen met een beperking
Om ouderen, mensen met een beperking en hun omgeving op weg te helpen bij het maken van die keuzes heeft Blijf Veilig Mobiel de brochure ‘Keuzewijzer Mobiliteit voor ouderen en mensen met een beperking’ gemaakt. Hiermee kan iedereen die met dit onderwerp te maken heeft zich oriënteren.

Van de auto tot de benenwagen
In de brochure wordt stap voor stap per vervoermiddel uitgelegd waar knelpunten liggen en wat de mogelijkheden zijn. Daarbij komen de auto, e-bike, fiets, scootmobiel, brommobiel, canta, openbaar vervoer, taxi en lopen aan bod. Er staat o.a. info in over tests die je kunt doen om te kijken hoe verstandig het nog is een bepaald vervoermiddel zoals de auto nog te gebruiken. Daarbij kun je de reactiesnelheid testen of komen er vragen over medicijngebruik aan bod. Uit zo’n test kan ook blijken dat je het vervoermiddel van je keuze nog prima kunt gebruiken, mits je er enige aanpassingen bij aanbrengt.

Keuzewijzer aanvragen
De Keuzewijzer Mobiliteit staat online op de site van Blijf Veilig Mobiel en een gedrukt exemplaar kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(foto’s: Laura Zwaneveld)

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------