Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Van 1 september, 12.00 uur tot 30 september, 12.00 uur strijden vijf molenprojecten, verspreid over heel Nederland, om de publieksstem in de BankGiro Loterij Molenprijs 2014. Het project dat de meeste stemmen verzamelt, wint 50.000 euro. De prijs stelt de winnaar in staat het project uit te voeren. De vijf genomineerden zijn door de jury onder voorzitterschap van architect Liesbeth van de Pol gekozen uit vele ingezonden voorstellen. Ieder molenproject heeft zijn eigen kenmerken, van ontmoetingsplaats tot restauratie en van landschapsbeheer tot het werkend maken van de molen...

De vijf genomineerde molenprojecten zijn:

  • Molen Goliath in Uithuizermeeden (Groningen): renovatie van de waterloop, zodat de poldermolen kan uitmalen op het Wad.
  • Molen de Vlijt in Meppel (Drenthe): bouwen van het maalwerk om de molen mosterd te laten malen.
  • Molen Hermien in Harreveld (Gelderland): restauratie van de schaliën die de molenromp en kap bekleden.
  • Molen De Salamander in Leidschendam (Zuid-Holland): bouw van een nieuw educatiecentrum naast de molen.
  • Molen Vogelzicht in Kuitaart (Zeeland): renovatie van de maalderij en buil, gecombineerd met de realisatie van een ontvangstruimte voor bezoekers.
  • Stemmen

Via www.molenprijs.nl kan het publiek stemmen vanaf 1 september, 12.00 uur tot 30 september, 12.00 uur. Elke stem levert 1 euro op voor het project naar keuze. Op donderdag 2 oktober wordt bekendgemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2014 met de hoofdprijs van 50.000 euro gewonnen heeft. De vier overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen in euro's uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor 2 personen verloot.

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------