Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ouderen grootschalig in het zonnetje
 
Op vrijdag 4 oktober was het voor de elfde keer Nationale Ouderendag. Dé dag waarop ouderen in Nederland in het zonnetje worden gezet. Ouder worden we allemaal, maar helaas voelen (te) veel ouderen zich nog eenzaam, zo blijkt uit onderzoek onder ouderen. En dat vindt het Nationaal Ouderenfonds onacceptabel.
 
Door ouderen blij te maken en (samen) te laten genieten van mooie momenten wil het Nationaal Ouderenfonds het gevoel van eenzaamheid verminderen. Daarom loopt nog de hele maand oktober een grootschalige gezamenlijke actie met de Vriendenloterij en trappen we samen deze editie van Nationale Ouderen dag op een bijzondere manier af in Den Haag tijdens de Week tegen Eenzaamheid.
 
In heel Nederland gaan vanaf dat moment honderden wensen van ouderen in vervulling. De wensen worden verzameld en in vervulling gebracht door honderden enthousiaste vrijwilligers van lokale comités. Inmiddels zijn er al ruim 700 wensen ingediend. Hiermee hopen we ouderen een bijzondere dag te geven en tegelijkertijd kennis te laten maken met activiteiten die voor structureel contact zorgen.
 
 
Lokale comités maken het mogelijk
De afgelopen 10 jaar hebben de comités van het Nationaal Ouderenfonds ervoor gezorgd dat er al duizenden wensen zijn vervuld. Inmiddels zijn er meer dan 20 lokale comités in heel Nederland. De comités bestaan uit vele vrijwilligers en bedrijven, die zich allemaal inzetten om de wensen van de ouderen te verzamelen en te vervullen.
 
 
Klein gebaar, grote impact
Op het eerste gezicht lijken de wensen die worden ingediend eenvoudig. Maar wanneer ouderen minder vitaal en minder mobiel worden is de deur uitgaan en socialiseren lastig. Ouderen willen bijvoorbeeld heel graag hun geboortehuis/-dorp bezoeken, een vriendin van vroeger bezoeken die aan de andere kant van het land woont, nog een keer op het voetbalveld staan of, meer extreem, een parachutesprong meemaken. Maar vooral de alledaagse, simpelere wensen hebben een grote impact! Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken met iemand op een terras, gezellig winkelen of hulp bij het winterklaar maken van tuin of balkon. In bijna 40 vestigingen van Restaurant De Beren worden ouderen tijdens Nationale Ouderendag ontvangen met een kopje koffie en een gezellige activiteit. www.nationaleouderendag.nl
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------