Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Eigen provincie ook steeds populairder
 
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantiebestemming in eigen land, zo blijkt uit onderzoek van arrangementenspecialist Voordeeluitjes.nl. Het totaal aantal boekingen steeg in de eerste helft van 2019 met ruim 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Holland waren de populairste provincies voor een vakantie binnen Nederland.
Voornamelijk mensen uit de Randstad gaan graag op vakantie in het oosten van Nederland, terwijl de oostelijke provincies het liefst naar de kust trekken.
 
Opmerkelijke cijfers
Ongeveer 20% van de mensen uit de Randstad die in eigen land op vakantie gaan, boekt een hotel of vakantiepark in Gelderland, zo blijkt uit de cijfers van Voordeeluitjes.nl. Vice versa gaan de oostelijke provincies graag op vakantie naar de Nederlandse kust, waarbij Zuid-Holland met 12% het meest geliefd is. De noordelijke provincies trekken ook graag oostwaarts, waarbij Gelderland de favoriet is met ongeveer 16%. ‘’Van de bestemmingen in de provincie Gelderland zijn vooral de hotels rondom de Veluwe erg trek,” zo concludeert Remi Wouters, E-commerce manager van Voordeeluitjes.nl. De zuidelijke regio is enigszins verdeeld. Zo boeken mensen uit Zeeland het liefst hun vakantie in een aangrenzende provincie, namelijk in Zuid-Holland (8%) of Noord-Brabant (12%).
 
Op vakantie in eigen provincie
Niet alleen Randstedelingen trekken graag naar Gelderland, ook de inwoners van Gelderland zelf blijken graag een vakantie in de eigen provincie te boeken, zo toont hetzelfde onderzoek aan. Ongeveer 10% van de Gelderlanders boekt een hotel in de eigen provincie. Vooral de Veluwe en de Achterhoek scoren daarbij goed. Friesland staat op de tweede plaats; hier boekt 7% een vakantie in eigen provincie. Flevoland, Utrecht en Groningen zijn de minst populaire provincie; hier boekt slechts 2% een vakantie.
 
Top 5 boekingen in eigen provincie
Gelderland (10%)
Friesland (7% )
Noord-Holland (6%)
Noord-Brabant(5%)
Zuid-Holland (4%)
 
Duitsland in trek
Een ander opmerkelijk feit is, dat Duitsland in 2019 nog meer in trek is bij de Nederlander dan voorheen. Hier steeg het totaal aantal boekingen met ongeveer 23%. Vooral mensen uit Noord-Brabant (12%) en de grensprovincies als Limburg(14%), Overijssel (12%) en Drenthe (11%) boeken hun vakantie net over de grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waartoe o.a. het Sauerland, de Eifel, het Münsterland en de steden Aken, Keulen en Düsseldorf behoren.
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------