Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Leuke feiten rond het vlaggen op een rij
 
Wist je dat ruim een derde van de Nederlanders (39%) van plan is om de vlag uit te hangen op Koningsdag? Zo blijkt uit onderzoek van Kantar TNS dat vorig jaar is uitgevoerd in opdracht van de Dokkumer Vlaggen Centrale. Traditie en trots op Nederland zijn de belangrijkste redenen om te vlaggen op Koningsdag.
 
Ruim de helft van de Nederlanders die de vlag uithangen op Koningsdag doet dit volgens traditie met oranje wimpel. Opvallend is dat er het meest gevlagd wordt in de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe (48%). In de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaat de vlag het minst vaak uit (18%). Terwijl ruim een derde van de Nederlanders zegt te gaan vlaggen op Koningsdag, bezitten bijna zes op de tien Nederlanders (57%) een Nederlandse vlag. Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van Dokkumer Vlaggen Centrale, merkt ook dat de verkoop van de Nederlandse vlag onverminderd door gaat. “Er is altijd vraag naar de Nederlandse vlag. In deze periode, net voor Koningsdag en 4 en 5 mei, is het extra druk. Ook zien we dan een stijging in het aantal bezoekers dat het vlagprotocol op onze website raadpleegt.”
 
Vlaggen doen we in Nederland niet alleen op Koningsdag. Nederlanders vlaggen vooral op Bevrijdingsdag (42%) en met Dodenherdenking (36%). Ook bij het behalen van diploma’s hangt ruim een kwart (29%) van de Nederlanders de vlag buiten.
 
Bron Kantar TNS/Dokkumer Vlaggen

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013