Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Lancering door Ouderenfonds en Feyenoord
 
Het Nationaal Ouderenfonds en Feyenoord Basketball gaan samenwerken in het project OldStars walking basketball. Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord Basketball tegen Donar uit Groningen spraken Ouderenfonds directeur Corina Gielbert en directeur van Feyenoord Basketbal Paul de Vos samen de intentie uit om Walking Basketball te promoten.
Het Ouderenfonds wil deze vorm van basketbal, gebruik makend van de expertise in Rotterdam, door heel Nederland gaan uitrollen. Feyenoord Basketball is hiermee vooroploper onder de Eredivisie Basketballclubs als het gaat om het stimuleren van gezond bewegen onder ouderen.
 
Geen doel maar een middel
Het Ouderenfonds en Feyenoord zetten zich met OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laten vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken. Basketball is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.
 
Directeur van het Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert: „OldStars kent naast de walking football variant inmiddels ook OldStars walking hockey, -tafeltennis, -handball en nu dus ook OldStars walking basketball. Hiermee zetten we een volgende stap in het ontwikkelen van de ouderenvriendelijke sportvereniging.”
 
Directeur Paul de Vos, directeur Feyenoord Basketball:„Het zou mooi zijn als we 10 tot 15 OldStars walking basketball clubs in Nederland hebben. Competitie of toernooien hoeft van mij allemaal niet. Het moet vooral leuk blijven onderling. Kijk, dat clubje dat wij nu bij elkaar hebben, die heeft het fijn met elkaar. Het zou fantastisch zijn als er meer van dat soort clubs ontstaan in Nederland”.
 
Beweegstrategie OldStars
Alle door het Nationaal Ouderenfonds aangepaste bewegingsvormen worden door OldStars’ beweegstrateeg René Wormhoudt aan de verenigingen, spelbegeleiders en spelers geïntroduceerd met het Athletic Skills Model (ASM). Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars.
 
De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project OldStars hierin ooit maakte, samen met Eredivisie was de lancering van OldStars walking football, een primeur in Nederland die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd in Nederland.
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------