Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Vuur, wind, water en aarde gaan hand-in-hand in IJsland
 
Een woeste wildernis in het binnenland wordt afgewisseld met ruige kliffen langs de kust. Je kunt dit meemaken zonder hordes toeristen voor – of achter – je. In dit artikel lees je hoe. Geisers, watervallen, gletsjers, kliffen, valleien, vulkanen… Over welk natuurtafereel je het ook hebt; in IJsland vind je het.
 
Een bezoek aan de Blue Lagoon en een rondje over de Golden Circle pronken vaak bovenaan het lijstje. Maar wist je dat er nog meer moois in IJsland te vinden is? Met Voigt Travel én Transavia vlieg je naar het ongerepte noorden van het land. Want in Noord-IJsland ontdek je het echte IJsland, de pure schoonheid van dit onwerkelijke land. Ontdek vijf prachtige highlights uit het hoge noorden.
 
Walvissen spotten
Het noorden van IJsland is dé plek om walvissen te spotten. Het water in de baaien van Húsavík en Akureyri is zo voedzaam dat deze grote zoogdieren hier altijd rondzwemmen. Met een RIB-boot of traditionele houten vissersboot vaar je op een diervriendelijke manier naar het gebied waar de walvissen zwemmen.
 
Het meer van Mývatn
Vlakbij Akureyri ligt het 37 km² grote meer van Mývatn. Mývatn is onderdeel van een actief vulkanisch landschap. De rokende kraters en borrelende lavabronnen maken van deze regio een mysterieuze en ruige omgeving. Na een goede hike langs al het moois geniet je aan het einde van de dag van een badsessie in het heerlijk warme water van de geothermale bron van Mývatn. Mývatn Nature Baths is een perfect alternatief voor de bekendere maar drukkere Blue Lagoon.
 
De Diamond Circle
Wat de Golden Circle is voor het zuiden, is de Diamond Circle voor het noorden. Deze autoroute leid je in korte tijd langs de belangrijkste highlights van de regio: walvissenstad Húsavik, de warmwaterbronnen van Mývatn, de 100 meter brede en 44 meter hoge waterval Dettifoss en de indrukwekkende Asbyrgi vallei.
  
Middernachtzon op Langanes
Tijdens de zomermaanden (vanaf juni t/m eind augustus) daalt de zon amper onder de horizon: de middernachtzon laat zich zien. Je kunt dit spektakel overal in IJsland bewonderen, maar in het noorden van IJsland is het effect het sterkste, omdat je hier dichterbij de poolcirkel bent. Langanes is een prachtige plek om van de middernachtzon te genieten. Het uitzicht dat je hebt vanaf dit schiereiland in het noordoosten van IJsland is fenomenaal. En dat vinden veel papegaaiduikers ook.
 
Bezoek de Lofthellir ijsgrot
Diep in het binnenland van IJsland ligt de Lofthellir ijsgrot. De ijsformaties in deze grot zijn honderden jaren oud. Tijdens een bezoek aan deze magische ijsgrot wandel je allereerst door lavalandschap langs ruige wegen en geologische hoogtepunten.
 
Je spot de vulkaan Mount Hverfjall en de kraterrij van Lúdentarborgir. Samen met een gids betreed je vervolgens de grot. Ga op avontuur en bewonder de sprookjesachtige ijswereld vol natuurlijke ijssculpturen en druppelende ijspegels.
 
Wil je Noord-IJsland ontdekken? Van 27 mei t/m 9 september 2019 kun je rechtstreeks naar het noorden van IJsland reizen met Noord-Europa specialist Voigt Travel.
 
Laat je naar de onontdekte plekken leiden, ontmoet pure IJslanders en doe inspirerende belevenissen op tijdens een individuele fly & driverondreis, een camperreis of een groepsreis.

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013