Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

De spectaculaire Bock-Kazematten bie­den geschiedenis die je kunt aanraken! Deze ondergrondse vestingbolwerken staan sinds 1994 op de UNESCO-wereld- erfgoedlijst en behoren tot de absolute hoogtepunten van een bezoek aan de stad Luxemburg.

De Kazematten en de historische Luxem­burgse binnenstad genieten wereldfaam. In de loop der jaren bezochten ook Keizer Joseph II., Napoleon Bonaparte en Prins Hendrik van Nederland het indrukwek­kende gangenstelsel, waar ooit duizenden soldaten hun vaderlandse plicht vervulden. De Kazematten werden in 1933 voor het grote publiek geopend en inmiddels zijn “s werelds langste Kazematten” de be­langrijkste attractie van de hoofdstad, met meer dan 100.000 bezoekers per jaar.

De Kazematten werden in de 17e eeuw tijdens de Spaanse heerschappij aangelegd in de Bock-rots, de bakermat van de stad Luxemburg, en één eeuw later verder uitgebouwd. Volgens het verhaal herberg­den de Kazematten zelfs een kanongieterij waar onder andere een reuze-kanon werd gemaakt. Geschiedenis is hier echt span­nend, en wel voor alle leeftijden.

De 60 meter lange hoofdgang met zijn pit­toreske ontsnappingsgrotten spreekt tot de verbeelding van iedere bezoeker.

Bewon­der ook de 42meter diepe schacht van de bron van Melusina, die met ongeëvenaard geduld in de rotsen is uitgehouwen, en geniet vanuit de brede schietgaten van een schitterend uitzicht over het oudste gedeelte van de stad. Meer informatie over de Bock-Kazematten vind je in het downloadcenter van het Luxemburg City Tourist Office en op facebook

De Bock-Kazematten zijn t/m 5 nov. dagelijks van 10 tot 17.30 uur geopend, en vanaf 1 april t/m 30 september zelfs tot 20.30 uur. Boek nu een rondleiding via het Luxemburg City Tourist Office op www.lcto.lu/de 

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013