Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Joost Prinsen in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben altijd een harde werker geweest en dat verwacht ik ook van mijn medespelers. Ik heb ooit eens tijdens een repetitie geroepen: “Luiheid wordt hier niet geduld.” Frank Lammers citeert deze uitspraak wel eens om mij te plagen.

Hele generaties zijn met hem opgegroeid. Hij is de man, die als Erik Engerd uit de Stratenmakeropzeeshow voor velen gekoesterd jeugdsentiment is. Deze veelzijdige artiest doet het tegenwoordig wat rustiger aan, maar binnenkort staat hij weer op de planken in de PSV-musical Geheimen van De Herdgang. Nieuwsgierig naar deze allround energieke man vroeg ik hem te mogen interviewen. Hij reageerde positief en ik werd bij hem thuis uitgenodigd. Daar word ik allerhartelijkst ontvangen: “U zult wel trek hebben na zo’n lange reis.” Emma, de echtgenote van Joost heeft een heerlijke lunch bereid en schenkt mij een glaasje witte wijn in. Wat een gastvrijheid. Terwijl Kaatje, hun lieve en trouwe hond aan mijn voeten ligt, raak ik gezellig in gesprek met Emma. Totdat Joost mij plotseling vraagt: “Voor wie komt u nu eigenlijk, voor Emma of voor mij?” Hij heeft helemaal gelijk, het is tijd voor het interview.

 

Kunt u wat vertellen over uw rol in de musical De Herdgang?  “Ik zag Frank (Lammers, regisseur van de musical, red.) een keer in de uitzending van De Wereld Draait Door. Hij vertelde toen enthousiast over deze productie. Ik had hem direct na de uitzending gebeld en gevraagd om een rol te mogen spelen in deze fenomenale voorstelling.

Hij heeft een personage voor mij bedacht. Ik mag een paar minuten zo’n mannetje spelen, je kent ze wel, ze staan tijdens de training langs de lijn wat te kijken en te mopperen. Ik heb natuurlijk geen eisen, wanneer je jezelf zo aanbiedt voor een dergelijk groots spektakel. Slechts draag ik een steentje bij. Voor Frank is het natuurlijk een hele onzekere onderneming die hij aangaat. Maar hij is een optimistisch figuur, die denkt dat alles lukt en dat is dan ook altijd zo. Hij moet wel heel veel ballen in de lucht houden. Eigenlijk zou je Frank moeten interviewen, wanneer je wat meer over de musical wilt weten. Mijn aandeel is maar heel bescheiden.” (Redactie: uit Vijftig+ Magazine, mei 2017) 

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013