Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Osnabrück en Münster ademen samen een eeuwenlange geschiedenis uit. In 1648 vond hier de bezegeling van het einde van de tachtigjarige oorlog plaats. Een tip: bezoek de vredeszalen van de beide stadhuizen voor meer informatie over deze belangrijke historische gebeurtenis. Combineer dit dan met het tegenwoordige bruisende culturele leven, de vele culinaire hoogtepunten en de chique winkels. Deze mooie variëteit zorgt ervoor dat Osnabrück en Münster het ideale decor zijn voor een inspirerende citytrip. Das Leben is schön!

(foto's copyright, tekst Mirjam Preusterink)

In de februari editie van Vijftig+ Magazine leest u ondermeer over de betoverende stad Osnabrück en het stijlvolle Münster. We geven u alvast een kleine indruk van de charmes van deze 2 steden! 

Osnabrück, betoverend oud en opwindend jong

De Amerikaanse architect Daniel Libeskind creëert wereldwijd gebouwen om te voorkomen dat onze geschiedenis wordt vergeten. Dat was ook zijn streven bij het ontwerpen van het Felix-Nussbaum-Haus in Osnabrück. Dit spectaculaire gebouw toont het leven en werk van de in 1944 in Auschwitz vermoorde Joodse kunstenaar Felix Nussbaum. Alleen al de eigenzinnige architectuur van het museum roept de bezoekers op zich te verdiepen in het lot van Nussbaum. Het pand bevindt zich in de binnenstad en is uitermate geschikt als uitgangspunt voor een wandeling door de historische binnenstad.

 

Münster, stijlvol en rijk aan cultuur

Het straatbeeld van deze stad met allure wordt bepaald door de klassieke gevels van de koopmanshuizen met hun stijlvolle overdekte galarijen en arcades. Hierdoor kan er met regen altijd droog gewinkeld en genoten worden van de chique modezaken. De shop-a-holics kunnen hier gegarandeerd hun hart ophalen. Münster is een stad met contrasten, blinkende nieuwe hightech bouwwerken staan schouder aan schouder met historische gebouwen. Ondanks dat deze Hanze stad al 1200 jaar oud is heerst er een verrassend jong en dynamisch stadsleven, dit wordt vooral veroorzaakt door de kleurrijke stroom van 60.000 studenten. Zij maken veelvuldig gebruik van de fiets, een uitstekend transportmiddel, want deze sfeervolle groene stad staat bekend als de fietsvriendelijkste stad van Duitsland. Wanneer je dan om je heen kijkt lijkt het net of je in de Duitse televisie serie Tatort bent beland. Regelmatig zijn hier opnames van deze populaire tv-serie.

Lees meer over Osnabrück en Münster in Vijftig+ Magazine! 

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------