Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Van Lingo naar de politiek. Het kwam voor velen als een grote verrassing: Lucille Werner gaat voor het CDA de Tweede Kamer in. De tv-presentatrice dacht er al lang over na om naar het Binnenhof te gaan. Lucille zet zich al jaren in voor gehandicaptenzaken. Haar doel is om inclusie op de agenda te zetten. Inclusie is de insluiting in de maatschappij van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Oftewel Lucille diepste wens is dat iedereen gewoon kan meedoen.
Maar zal ze het redden in Den Haag? “Ik heb er ontzettend veel zin in. Als het moeilijk wordt, wil ik het juist proberen. Ik krijg al heel veel energie wanneer ik er aan denk wat er allemaal gaat gebeuren.” 

Dat Lucille op de tiende plaats van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer staat is natuurlijk niet zomaar vanzelf gekomen. "Het flitst al jaren door mijn hoofd: wat zijn mijn ambities? Wat zou ik nog graag willen doen? Het is een verlengde van wat ik al jaren het liefste doe. Tv-programma’s maken die maatschappelijk verantwoord zijn en die misschien de wereld iets kunnen verbeteren. Hoe mooi zou het zijn, wanneer ik in Den Haag dit nog meer kan beïnvloeden. Ik zou graag willen dat ieder gelijkwaardige kansen krijgt in onze samenleving. Niet alleen mensen met een handicap, maar ook meer aandacht voor eenzame ouderen en kinderen die in armoede leven.”

Lees het gehele interview in de januari editie van Vijftig+ Magazine.

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor uw seniorenvereniging?

-----------------------------------------------------------