Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Het Nationaal Ouderenfonds lanceert de OldStars teamactie met oud-handbalprofessional Léon van Schie. Tijdens de zevendaagse fietstour die begint op 26 september fietst Léon met een bakfiets langs de OldStars-clubs van Den Haag tot Didam om het bewegen onder ouderen te stimuleren en op kleine schaal elkaar weer te ontmoeten.
Samen met NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg nodigt Van Schie clubs en individuen uit om met hem mee te doen.
 
Belang van ontmoeten en bewegen
Het is een actie op de route naar Nationale Ouderendag op vrijdag 2 oktober. We hebben allemaal gezien dat veel ouderen in een isolement zijn geraakt in deze periode. Elkaar nu weer ontmoeten en samen sporten vinden zij daarom ontzettend belangrijk, blijkt ook uit eerdere enquêtes onder deze 55-plussers. De meeste OldStars verenigingen zijn op een veilige manier weer opgestart en de vers gelanceerde teamactie vergroot die positieve impact van samen bewegen. Met deze actie wil het Nationaal Ouderenfonds ouderen enthousiasmeren om weer te gaan sporten in teamverband en daarnaast kunnen deelnemers geld ophalen voor het eigen OldStars-team en het Nationaal Ouderenfonds. 
 
'Ik vind het fantastisch om te zien dat ook op oudere leeftijd het teamgevoel zo belangrijk is, we brengen ouderen met deze actie echt samen.' - Léon van Schie
 
Over de actie
Op elke locatie die Léon met zijn bakfiets aandoet is een gezellig en sportief evenement of een workshop in het teken van bewegen georganiseerd. De deelnemers halen geld op door lokaal een eigen teamactie op te zetten via het actieplatform acties.ouderenfonds.nl, of door mee te fietsen met een club. De opbrengst wordt door het Nationaal Ouderenfonds ingezet om met OldStars meer beweging en sociaal contact voor ouderen mogelijk te maken.

Léon legt uit: ‘Ben je een OldStars club? Dan gaat de helft van het opgehaalde bedrag naar jouw club om méér voor ouderen te doen en de andere helft zet het Ouderenfonds in om meer clubs in Nederland aan te sluiten.’
 

OldStars Sport is een project van het Nationaal Ouderenfonds en een verzameling van aangepaste spelvormen. Met al deze aangepaste spelvormen in het programma OldStars willen het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel de komende twee jaar in totaal 180 nieuwe initiatieven in verschillende takken van sport ontplooien. Daarmee wil het Ouderenfonds via het verenigingsleven een bijdrage leveren aan een 100% ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland. In 2018 is gestart met het ontwikkelen van deze aangepaste sportvormen. Het sociale aspect is namens minstens net zo belangrijk als het bewegen zelf.

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------