Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Goed gesprek voor 200.000 ouderen!

Ruim 200.000 ouderen zijn extreem eenzaam en hebben nauwelijks sociaal contact. Bij iedereen woont wel een oudere in de straat die behoefte heeft aan wat extra aandacht. Daarom heeft het Nationaal Ouderenfonds een nieuw initiatief geïntroduceerd: de Zilverlijn. Vrijwilligers van de Zilverlijn bellen ouderen elke week op voor een gezellig praatje of een goed gesprek en doorbreken daarmee de stilte en eenzaamheid.

De Zilverlijn wordt ondersteund door de VriendenLoterij en KPN Mooiste Contact Fonds. Het is een belangrijke dienst voor het Nationaal Ouderenfonds en zal in 2016 fors worden uitgebreid. Corina Gielbert, directeur: “Het bestrijden van eenzaamheid is het belangrijkste waar we voor staan. Het hebben van weinig sociale contacten is slecht voor de gezondheid en heeft grote invloed op de kwaliteit van leven.

Met zoveel ouderen die eenzaam zijn is het noodzakelijk dat we erover kunnen spreken en dat het taboe afneemt. Ga het gesprek aan met ouderen in de buurt. Is iemand wel eens eenzaam; praat erover, vertel over de Zilverlijn en ga eens bij hem of haar op de koffie.” Het Ouderenfonds stond op woensdag 17 februari tussen 13.00 en 15.00 uur op het Plein in Den Haag om de Zilverlijn officieel te openen.

Hierbij waren verschillende politici aanwezig. Zij hielpen de vrijwilligers een handje door mee te bellen naar ouderen. In de proef van 2015 zijn wekelijks 250 ouderen gebeld. Dit aantal wil men in 2016 uitbreiden naar 1.500 ouderen per week. Om dit te realiseren zoekt het Ouderenfonds zowel ouderen die gebeld willen/kunnen worden en daarnaast vrijwilligers die willen bellen. Ouderen die graag wekelijks gebeld worden door de Zilverlijn kunnen zich aanmelden via 0900 - 60 80 100 (lokaal tarief). Ook geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich bij het Nationaal Ouderenfonds melden via www.ouderenfonds.nl/zilverlijn

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------