Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 
Een bezoek aan de kastelen en paleizen in Polen is een fascinerende reis door de eeuwen heen. Ze zijn de getuigen van de wrange geschiedenis van het land en het bewijs van veranderingen. Na vele oorlogen en annexaties, zijn de goed bewaarde en gerestaureerde kastelen en paleizen nu de trots van de historische monumenten. Ondanks de verwoestingen van de oorlog, zijn de meeste gebouwen intact gebleven.
 
De beschadigde objecten zijn met grote zorg gerestaureerd of gereconstrueerd, zodat ze de mooiste voorbeelden vormen van kunst en ambacht. Het meest omvangrijke project van dit type was de reconstructie van het Koninklijk Paleis in Warschau. In de gebouwen bevinden zich verschillende musea en educatieve centra en vormen een arena voor culturele evenementen, zoals de openluchtvertoningen van Licht en Geluid. Ook zijn er luxe hotels en spa’s en de restaurants koken volgens de traditionele keuken, dat tot een zalige culinaire ervaring leidt die naar veel meer smaakt!

In Polen ontdek je de rijke en zeer boeiende geschiedenis van het land door middel van de gebouwen. Van de middeleeuwse forten van aarde, steen en hout zijn slechts nog ruïnes over, maar zijn desondanks nog steeds indrukwekkend. De ketens van vestingwerken, de kastelen van de Teutoonse Ridders, de herbouwde kastelen voor buitenhuizen van rijke families, de forten en burchten in de nieuwe stijl, de koninklijke kastelen, de herenhuizen van aristocratische families gebouwd aan het einde van de Renaissance en tot slot de weelderige paleizen zijn stuk voor stuk indrukwekkend om te zien.

Door de eeuwen heen zijn de architectonische stijlen, filosofieën en interieurontwerpen veranderd. De oude en authentieke kunstwerken, meubels, schilderijen en sculpturen die de interieurs sierden, zijn nog steeds in de paleizen te bewonderen en de opgeslagen collecties mogen op zijn minst indrukwekkend worden genoemd. De paleizen werden omringd door prachtige parken en tuinen in Franse of Engelse stijl, vaak met romantische, bijna fabelachtige paviljoens. Ze zijn tot op de dag van vandaag de plek bij uitstek voor ontspanning en meditatie.
Klik hier voor meer informatie 
 
 
-----
 
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor uw seniorenvereniging?

-----------------------------------------------------------