Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

SeniorWeb heeft een ledenaantal van maar liefst 150.000 bereikt. De organisatie, die dit jaar het 20-jarig jubileum viert, is heel trots op deze mooie mijlpaal. De continue groei van SeniorWeb toont aan dat begeleiding en ondersteuning op het gebied computers en internet voor veel vijftigplussers nog steeds heel belangrijk zijn.

Digitale apparaten en toepassingen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ook gaan de veranderingen in de digitale wereld onverminderd snel door. Digitaal fit blijven is dan ook essentieel, aldus de organisatie.

Huldiging

Het bereiken van deze mijlpaal is feestelijk gevierd met de huldiging van het 150.000ste lid, mevrouw Glas (56) uit Alkmaar. Uit handen van de directeur van SeniorWeb kreeg zij een mooie bos bloemen en een levenslang gratis lidmaatschap cadeau. Tevens kan mevrouw Glas een cursus naar keuze gaan volgen in het SeniorWeb Leercentrum in Alkmaar.

Mevrouw Glas krijgt bloemen, een levenslang gratis lidmaatschap en een tegoedbon voor een gratis cursus overhandigd. (op de foto v.l.n.r. Daniel de Levita, directeur SeniorWeb, mevrouw Glas, het 150.000ste  lid en Lenus van der Broek, secretaris van het Bestuur van SeniorWeb).

Net als de meeste leden van SeniorWeb is ook het gehuldigde nieuwe lid dagelijks online. Vooral om te e-mailen, zaken op internet op te zoeken of haar bankzaken online te doen. Ze wil graag nog meer leren over het gebruik van haar smartphone, het ordenen van haar computer en hoe je veilig online kunt zijn. 

Een leven lang leren

De huldiging vond plaats in Het Slimste Huis te Alkmaar. In dit huis kan men kennismaken met technologische toepassingen en oplossingen die de zelfredzaamheid van mensen vergroten en het mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Deze demonstratiewoning is bij uitstek een ervaringsplek om te beleven wat technologie kan betekenen in het dagelijks leven voor senioren. SeniorWeb is dan ook zeer enthousiast over dit initiatief.

Het SeniorWeb Leercentrum in Alkmaar heeft twee locaties, het Slimste Huis en De Rekere. Hier kan men cursussen en workshops volgen over onderwerpen zoals veilig internetten, Windows10, Apple, Excel en smartphones. Ook kunnen geïnteresseerden tijdens thema- en inloopmiddagen of het tabletcafé vragen stellen aan de enthousiaste vrijwilligers. Zij leggen alles rustig en stap voor stap uit.

Dit kan natuurlijk niet alleen in Alkmaar, ook op de 418 andere locaties in het land zijn de deuren geopend voor alle beginnende maar ook ervaren computergebruikers.

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------