Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Het succes overtrof alle verwachtingen
 
In het voorjaar van 2018 trok de legendarische Britse popband The Hollies volle zalen in Nederland. Reden voor een vervolg. In maart en april 2019 is de Engelse hit machine onder meer te beluisteren in AFAS Live (voormalige Heineken Music Hall) in Amsterdam, World Forum Theater in Den Haag, De Vereeniging in Nijmegen, Martini Plaza in Groningen en Schouwburg Het Park in Hoorn. 
The Hollies behoort tot de meest succesvolle en geliefde bands uit de Britse pop invasie van de jaren zestig. Kenners zijn het erover eens: De stijgende en onderscheidende harmonieën, briljant gemaakte liedjes en gecultiveerde muzikaliteit heeft ervoor gezorgd dat de band is uitgegroeid tot één van de meest geliefde groepen sinds The Rock Revolution.  
 
De band is in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock. Tot het midden van de jaren zeventig, hadden The Hollies meer hits dan The Beatles. De formatie scoorde in die periode vijftien top tien hits in Nederland en achttien top tien hits in Engeland. Denk bijvoorbeeld aan de nummers ‘Just One Look’, ‘I’m Alive’, ‘Stop Stop Stop’, ‘Dear Eloise’ en ‘Listen To Me’. In 1968 vertrok Nash uit de groep om zich aan te sluiten bij David Crosby en Stephen Hills, die ook wel bekend staan als de groep Crosby, Stills and Nash. Maar The Hollies beleven onverminderd succesvol. Niet alleen in Europa, maar overal in de wereld. Hun grootste hits moesten toen zelfs nog komen. The Hollies braken definitief door met mega successen als ‘The Air That I Breathe’, ‘He Ain’t Heavy’, ‘He’s My Brother’, ‘Bus Stop’ en ‘Sorry Suzanne’.

Ongewone instrumenten
The Hollies staan bekend als een innovatieve band. Ze gebruikten ongewone instrumenten bij hun opnames op Abbey Road in London. Instrumenten zoals de banjo, tubular bells, celeste, glockenspiel of zelfs doedelzakken. Ze waren ook één van de eerste rockbands die gebruik maakten van drie-stemmige zang. Tot op de dag van vandaag reist de band elk jaar door de wereld, in landen zoals Engeland, Duitsland en Scandinavië, Australië of Nieuw-Zeeland. In het voorjaar van 2018 maakten ze voor het eerst sinds jaren een korte tournee door Nederland. Het succes was overweldigend en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Geniet van een 2-uur durende show met alle hits van The Hollies.
 
Tournee data:
Donderdag 14 Maart 2019     AFAS Live, Amsterdam
Donderdag 25 April 2019       Martini Plaza, Groningen
Vrijdag 26 April 2019              De Vereeniging, Nijmegen
Zaterdag 27 April 2019          World Forum Theater, Den Haag
Maandag 29 April 2019          Schouwburg Het Park, Hoorn
Tickets en meer informatie: www.hollies.co.uk of www.wigtinternational.com

voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013