Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Highlights omlijsten je bestaan! 
 
Het is een mooi moment voor dankbaarheid, vindt Tineke Schouten. En eigenlijk is het dat elke dag opnieuw. “Ik tel m’n zegeningen, heel bewust.” Met haar gloednieuwe theatershow Highlights vestigt Tineke dan ook extra aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Samen met de zaal. “Ik ben mijn publiek veel verschuldigd. Mijn successen dank ik aan jullie.”

“Terugblikken? Welnee!” Tineke voelt wel dat leeftijd een rol begint te spelen. Maar dat betekent niet automatisch dat ze met haar afscheid bezig is. “Veel van de highlights uit mijn carrière zijn nooit op televisie uitgezonden geweest. En dus hebben heel veel mensen ze niet gezien. Voor mij gaan de highlights over het vieren van wat goed gaat in het leven. Door dáár de nadruk op te leggen.”
Inhoud “Want waar draait het nou allemaal om? Ik denk daar veel over na. Sterker nog:

ik denk daar elke dag, de hele dag over na. Soms kijk ik om me heen en lijkt het alleen maar om de buitenkant te gaan. ‘Als je haar maar goed zit’, zeg maar. Je ziet het overal. Vaak ook op social media: reisje hier, feestje daar. Mooie sier maken, maar weinig écht doen. Dat levert meestal geen werkelijke hoogtepunten op, enkel schone schijn.”

Respect Tineke vind dat goed presteren een kwestie is van respect. Belangrijk, ook na al die jaren van succes. “Ik blijf een supermarktkind; de klant is altijd koning. ‘Potje Pindakaas’, noemden we dat vroeger thuis. Er waren namelijk altijd klanten die eerst het potje bijna leeg aten, om alsnog bij m’n vader te klagen dat er te weinig pinda’s in hadden gezeten. Mijn vader deed daar niet moeilijk over en gaf ze een nieuw potje mee. Zo ben ik ook.”

“Ik heb ontzettend veel respect voor mijn publiek, en wil dat mensen beloond worden voor de moeite om naar me te komen kijken. Je kan ‘t niet iedereen naar de zin maken, maar als iemand het niet leuk vindt wil ik ‘m het liefst uitnodigen om nog een keer te komen. Hoewel ‘Potje Pindakaas’ me ook heeft geleerd om te weten van wie de kritiek komt. Het raakt me, maar ik ben niet bang voor kritiek. Ik luister er naar, en uiteindelijk beslis ik zelf wat ik er mee doe. De hoogste waardering die ik kan krijgen is dat ik mijn vader in m’n hoofd hoor zeggen: Buitengewoon! Daar streef ik naar, elke voorstelling opnieuw. Kaarten voor Highlights, kijk op ntk.nl
 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------