Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Samen met Adecco is het Nationaal Ouderenfonds ‘Van Netwerk Naar Werk’ gestart. Dit project is speciaal opgezet voor werkloze 55+. Vanaf begin juni starten groepen op woensdagochtend in Eindhoven, Goes, Groningen, Arnhem, Rotterdam en Alkmaar. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden tot 25 mei en ontvangen vervolgens meer informatie over de data. Voor werkzoekende ouderen wordt het steeds moeilijker om een baan te vinden. Het inzetten van het eigen netwerk wordt hierbij steeds belangrijker.

“Na mijn ontslag heb ik meteen mijn profiel aangepast op LinkedIn en regelmatig open sollicitaties binnen mijn netwerk rondgestuurd. Door deze manier van netwerken ben ik twee maanden geleden gebeld door een potentiële werkgever die mij een contract heeft aangeboden. Door het inzetten van mijn eigen netwerk ben ik sinds een aantal weken weer werkzaam,” vertelt de 60-jarige Jacques Hoek. Een nieuw netwerk opbouwen en met dat netwerk een baan vinden, dat is waar het bij ‘Van Netwerk naar Werk’ om draait. Deze werkzoekenden gaan zich actief inzetten om zichzelf en elkaar aan een nieuwe baan te helpen. De zelfredzaamheid wordt gestimuleerd, net als hun gevoel van eigenwaarde en plezier in het leven.

“Het is essentieel dat oudere werklozen actief op zoek blijven gaan naar een baan. Dat is in deze tijd niet gemakkelijk en daarom bieden wij ze een steuntje in de rug. Wij willen ervoor zorgen dat werklozen weer stevig in hun schoenen staan, een netwerk opbouwen en daarmee een goede basis hebben om op zoek te gaan naar een baan die bij ze past,” aldus Laura Klokke van het Nationaal Ouderenfonds.

Het programma bestaat uit een drietal bijeenkomsten waarin de deelnemers door een coördinator en vrijwilligers, stap voor stap worden meegenomen in de wereld van online netwerken. Ze worden geholpen bij het maken van een helder profiel, het opbouwen en informeren van hun netwerk en het vinden van de juiste contactpersonen bij potentiële werkplekken. Ook gaan ze met elkaar in gesprek en maken helder wat zij zoeken zodat zij na kunnen gaan of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Iedereen wordt direct opgenomen in de Van Netwerk Naar Werk LinkedIn-groep en gestimuleerd om andere deelnemers uit te nodigen. Als alle informatie is verwerkt en de profielen gereed zijn, hebben deelnemers een uitstekende basis om zich te oriënteren, te netwerken en solliciteren. Daarnaast hebben zij  natuurlijk allerlei leuke en hopelijk nuttige contacten opgedaan.

Opgeven kan tot 25 mei via www.ouderenfonds.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 030- 6567774

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------