Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Verhalen van toen en nu
 
De watersnoodramp van 1 februari 1953 zette grote delen Zuidwest Nederland onder water. Er waren 1836 doden te betreuren en 72.500 mensen werden uit hun huizen gedreven. Daarnaast vonden 182.000 dieren de dood en werd 200.000 hectare land overspoeld door het zeewater. Sindsdien is er veel gedaan om Nederland veilig te maken, maar een overstroming kan nog steeds gebeuren. Het verhaal van toen en nu is te zien in het Watersnoodmuseum.
 
Het museum
Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de enorme caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat bij Ouwerkerk na de watersnoodramp van ‘53. Iedere caisson heeft een eigen thema. Zo ontdekt u in de in de eerste caisson over feiten van de ramp. In de tweede caisson staan de persoonlijke verhalen en de emoties centraal. Daarna leert u over de wederopbouw en welke gevaren en uitdagingen de toekomst brengt.
 
Waterveiligheid wereldwijd
In de laatste caisson is de nieuwe interactieve tentoonstelling te zien ‘Het water blijft komen. Vechten tegen de vloed van morgen.’ Hierin staat de bewustwording waterveiligheid in Nederland en in de wereld centraal. Dagelijks werken vele duizenden mensen om ons land droog te houden. Maar hoe gaat het in andere landen? Speel de interactieve scenario’s ‘Waterkwesties’ en ‘Een dagelijks gevecht’ om hier achter te komen. Graaf zelf polders en maak dijken of pomp overtollig water weg in de waterwerkplaats. De boodschap van de vierde caisson maakt het duidelijk: de strijd tegen het water is nog lang niet gestreden.
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013