Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Lucas en Arthur Jussen werden vroeger beschouwd als wonderkinderen, inmiddels zijn de broers wereldberoemde pianisten. Niet alleen hun pianospel vloeit natuurlijk in elkaar over, maar ook hun woorden vullen elkaar perfect aan. Ondanks hun successen zijn ze down-to-earth gebleven.
 
Ze zijn blij dat ze elkaar hebben. Lucas: “Wanneer er een lange vlucht naar een optreden is, ben ik blij dat Arthur naast mij zit.."
 
Ze hadden al lange tijd het idee om een album te wijden aan de muziek van Nederlandse componisten. Met het album Dutch Masters plukken Lucas en Arthur niet alleen vruchten van een bloeiende eeuw Nederlandse muziek, maar brengen ze vooral een eerbetoon aan de overleden pianist, pedagoog en oud-conservatoriumdirecteur; Ton Hartsuiker. Nieuwsgierig hiernaar had ik een online meeting met ze gepland. Ik zat thuis aan de eettafel met mijn rug naar een groot kleurrijk schilderij. Op de afgesproken tijd, tijdens hun lunchpauze, verschenen ze in beeld. Vrolijk lachend begonnen ze het gesprek: “Hallo Mirjam, hoe gaat het met u? En wat een prachtig kunstwerk hangt er bij u aan de muur.”
 
Willen jullie de lezers van Vijftig+ iets vertellen over het album Dutch Masters? Lucas: “Ton heeft ons jarenlang elke twee weken les gegeven en liet ons ook kennismaken met de muziek van bijna of volledige vergeten Nederlandse grootheden. De fascinatie die hij hiervoor had, hebben we een beetje overgenomen. Door hem verdiepten we ons met dezelfde interesse in de Nederlandse componisten Pijper, Wisse en Andriessen als onze leeftijdsgenoten in het verzamelen van Pokémon-kaarten. Het waren inspirerende middagen, waar we ontzettend veel van geleerd hebben. Hij schonk ons een open blik en nam ons mee in zijn enthousiasme. “Moet je horen hoe geniaal dat in elkaar zit”, riep hij dan. Dit album is een soort ode aan Ton.”
 
Lees het gehele interview met Lucas en Arthur in de zomer editie van Vijftig+ Magazine
 
Foto copyright Marco Borggreve

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013