Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft gisteravond een bezoek gebracht aan de theatervoorstelling ANNE. Na afloop van de voorstelling sprak hij onder meer met actrice Rosa da Silva, producent Robin de Levita en de neef en het laatst levende familielid van Anne, Buddy Elias. De wereldpremière – de dag van de internationale Bevrijdingsdag - was ook de officiële opening van het theater, dat speciaal is gebouwd voor ANNE.

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en de archieven van de familie Frank. ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.

Theater Amsterdam, het Anne Frank Fonds Basel en UNICEF Nederland werken samen om aandacht te vragen voor het belang van geboorteregistratie. Een geboortebewijs is van fundamenteel belang voor gelijke kansen van een kind en daarmee de sleutel voor ontwikkeling. Bij aankoop van een ticket voor de theatervoorstelling ANNE kunnen bezoekers een extra bijdrage geven. Elke euro die wordt gedoneerd, gaat naar UNICEF en helpt een kind aan een geboortebewijs.

Adres Theater Amsterdam
Danzigerkade 5/Westpoortnummer 2036, 1013 AP Amsterdam www.theateramsterdam.nl

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------