Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Nieuw bij de NPO op Radio 5
 
Vanaf 1 maart 2019 presenteert Ron Brandsteder wekelijks het programma Ron wacht op de nacht bij MAX op NPO Radio 5. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek.

Draagproef nieuwe ambulancekleding
 
Vanaf 6 februari t/m 27 februari 2019 testen ambulancehulpverleners tijdens een draagproef de nieuwe ambulancekleding. Tijdens de test wordt gelet op de functionaliteit en het comfort van de kleding.

Nog enkele vrijwilligers nodig

Elke week een uurtje wandelen in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor de natuur. Dat is Gezond Natuur Wandelen, een groot succes op meer dan 40 locaties in het land. Bedoeld voor mensen die meer willen bewegen en dat graag samen met anderen doen.

Start van het themajaar
 
Met de opening van de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019 officieel gestart. Met tentoonstellingen en activiteiten door het hele land wordt herdacht dat Rembrandt precies 350 jaar geleden in Amsterdam overleed.

Grootste oorzaak griepepidemie
 
In 2018 zijn meer dan 153 duizend mensen overleden in Nederland. Het aantal is met twee procent flink gestegen in vergelijking met 2017. De grootste oorzaak van de stijging is de griepepidemie begin van het jaar. Door de groei van het aantal alleenstaande ouderen ziet uitvaartorganisatie Monuta steeds vaker dat het lastig is om een opdrachtgever voor hun uitvaart te vinden. 

Inteview in Vijftig+ Magazine
 
Cabaretier en auteur Youp van ’t Hek brengt al decennia lang stad en land in beweging met zijn vlijmscherpe woorden. Kritisch zijn hoort bij hem, het is zijn manier van ademen. In februari wordt Youp 65 jaar, een mooi moment om terug te kijken op bijna ‘50 podiumjaren’. Hij heeft hier een boek over geschreven met de pakkende titel Youp als beroep.

Maar weinig aandacht voor Valentijnsdag
 
Hoewel senioren in Nederland Valentijnsdag veelal links laten liggen, zijn ze volop actief in de liefde. Ze geven cadeaus, hebben seks, en doen – als ze single zijn – massaal aan online daten. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Startpagina.nl onder 1.552 Nederlandse vijftigplussers.

De Beste Grote Musical van 2018
 
The Addams Family is de Beste Grote Musical van 2018, volgens de vakjury van de Stichting Musical Awards. Met drie Musical Awards, naast Beste Grote Musical ook prijzen voor Beste Regie voor Paul Eenens en Beste Script / Liedteksten / Vertaling voor Jon van Eerd is The Addams family de grote winnaar van de Musical Awards.

Dit is wat veel mensen niet weten:
 
Slechthorendheid kan ernstige gevolgen hebben voor het maatschappelijk functioneren. Mits er een passende hooroplossing wordt gebruikt, kan een slechthorende zijn werkzaamheden vaak minder goed uitoefenen, mist hij belangrijke informatie waardoor onzekerheid ontstaat en gaat hij bepaalde situaties daarom steeds meer uit de weg.

Een gratis cd uit de Favorieten Expres! 
Voor verzamelaars en liefhebbers
 
Op zaterdag 2 maart 2019 wordt in De Schalm, Dreef 1 te Deventer de 13e editie van de radio en elektronicabeurs gehouden. Standhouders uit Nederland en Duitsland bieden een groot aantal nostalgische apparaten, boeken,schema’s en andere lectuur aan.

Geboekt bij NOVASOL
 
Heb je er soms ook zo’n zin in er even tussenuit te gaan? Om met partner of gezin te genieten van elkaar en de omgeving? Ontdek dan een heerlijk huis dicht bij het strand van Noordwijk. Het is in koloniale stijl gebouwd en sfeervol ingericht. Door de vele ramen stroomt het licht naar binnen en dat zorgt voor een serene rust. De tuin rondom het huis was geweldig voor onze hond Jip. 

Mens en dier, tuin en boerderij in de hoofdrol
 
Ons platteland is volop in beweging en dat is te zien op 21, 22 en 23 juni bij de Farm & Country Fair in Aalten. Een belevenisfestival midden in de natuur. Tien handige belevenisdorpen gaan elk uitgebreid in op hun specifieke thema: van voeding tot tuin, van vintage tot dierendorpen.

Inschrijvingen van start!
 
De officiële inschrijving voor de Nacht van de Vluchteling 2019 start vandaag via www.nachtvandevluchteling.nl. Het nationale evenement dat plaatsvindt in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni en waarbij duizenden mensen 40 kilometer in de nacht lopen voor vluchtelingen in de wereld, vindt dit jaar voor de 10de keer plaats.

Grootste huiskamerfestival van Nederland 
 
Meer dan 5.000 talenten in cabaret, klassieke muziek, theater, dans en popmuziek treden op 10 februari op bij Gluren bij de Buren, het grootste huiskamerfestival van Nederland. De bijna 1.300 optredens kunnen rekenen op meer dan 96.000 bezoeken. Het totale bezoekersaantal wordt geschat op ruim 42.000.

Hoe gaan we om met de media
 
Vanaf dinsdag 15 januari slaan Beeld en Geluid en SeniorWeb officieel de handen ineen om de mediawijsheid van ouderen te stimuleren. Met een speciaal arrangement, waarbij senioren met elkaar in gesprek gaan over hun mediawijsheid, bieden SeniorWeb en Beeld en Geluid senioren een handvat om kritisch en doelmatig met media om te gaan.

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013