Berichten
Tineke Schouten in Vijftig+ Magazine
 
Tineke is een artieste met een uitzonderlijk talent. Ze kan niet alleen prachtig zingen, maar ook dansen en acteren. Bijna alle songs, muziek en sketches schrijft ze zelf. Waar haalt ze de energie vandaan, hiernaar was ik wel benieuwd. Maar tijd voor een interview heeft ze eigenlijk niet. Want workaholic Tineke reist samen met haar company manager het hele land door, om in de uitverkochte theaterzalen het publiek een onvergetelijke avond te geven.
 
In de auto neemt ze enthousiast haar telefoon op. “Mirjam, fijn dat het dit keer een telefonisch interview kan zijn. Door mijn drukke agenda moest ik de keuze maken: geen interview of een gesprek via de telefoon. Daar gaat mijn show toevallig ook over, keuzes maken in het leven. Maar ik vond het leuk dat je mij uitnodigde voor een interview, mijn beslissing was daardoor snel gemaakt.”
 
Lees het gehele interview met Tineke Schouten in de maart editie van Vijftig+ Magazine.
Ga hier naar de pagina om u aan te melden als abonnnee. 
 
Wilt u een abonnement cadeau geven? Dat kan voor slechts € 9,90 (10 magazines) per jaar.
Ga hier naar de pagina om een abonnement cadeau te geven.
Dolf Jansen in Vijftig+ Magazine
'Ik voel mij een klein beetje verantwoordelijk voor de wereld om mij heen, daarom zet ik mij in voor Oxfam-Novib.’
 
Dolf Jansen, iedereen kent hem als druk en ad rem, iemand waar de humor altijd op de loer ligt. Ik sta naast mijn auto te wachten, wanneer ik hem soepel rennend naar mij toe zie komen. ‘Hoi Mirjam, fijn dat ik het laatste stukje met jou mee kan rijden. Met de bus is het toch wel heel lastig om in Stadskanaal te komen.’ Vanaf het moment dat Dolf bij mij in de auto stapt, stopt hij niet met praten.
 
Een rugzak met zijn hardloopschoenen heeft hij bij zich, want voor zijn optreden gaat hij hardlopen. Een traditie waar hij zich goed bij voelt. Dolf houdt van rituelen: naar optredens altijd met de trein, een boek en een notitieblok met pen mee. Handig wanneer hij plots aan een leuke zin of grap denkt. Lees het interview met Dolf in de december editie van Vijftig+ Magazine.

Anita Witzier in Vijftig+ Magazine 
Wanneer Anita de deur opent rent Ollie, de boxer, uitbundig naar buiten om mij te begroeten. ‘Hallo Mirjam, leuk dat je er bent. Zullen we het interview buiten op het terras doen, het is heerlijk weer.’ Er heerst een serene rust in de tuin en de nazomer zorgt voor mooie warme herfsttinten. Dochter Julia komt er gezellig bij zitten en vertelt enthousiast over het afgelopen weekend. ‘Mijn moeder en ik hebben een mindfullness cursus gevolgd. We piekeren allebei mega veel en zijn erg druk in ons hoofd, dat heeft voor ons dus wel zin. En het is wat anders dan een weekendje naar bijvoorbeeld Kopenhagen.’

Anita komt met twee mokken koffie uit de keuken lopen, ze ziet er charmant uit. Ze heeft een zacht roze broek met bijpassende blouse aan en is niet opgemaakt. Ze is één van die zeldzame vijftigers die er zonder make up sprankelend en verzorgd uitziet. Terwijl Ollie een plekje in de schaduw van de tuin zoekt en Julia naar binnen gaat, stel ik mijn eerste vraag... Lees het gehele interview met Anita in de oktober editie van Vijftig+ Magazine.

Erik van Muiswinkel in Vijftig+ Magazine
 
Iedereen kent hem van zijn onvergetelijke en karakteristieke imitaties in Kopspijkers en Studio Spaan en natuurlijk van zijn optreden als Hoofdpiet tijdens de jaarlijkse Sinterklaasviering. Daarnaast is hij actief als liedjesschrijver, de klassieker Eén Kopje Koffie van VOF De Kunst komt onder andere uit zijn pen.
 
Dit theaterseizoen toert deze kleinkunstenaar met zijn solotour De Oplossing langs de Nederlandse schouwburgen. Kort voor zijn optreden in Zwolle sprak ik met hem. Sportief en nonchalant gekleed komt hij gehaast binnenlopen in het café van Schouwburg Odeon. “Sorry, Mirjam dat ik iets te laat ben, ik moest nog even een banaan kopen in de stad. Die heb ik vanavond namelijk nodig in mijn show.” Lees het gehele interview met Erik in de februari editie! 
 
Verder ondermeer: 
Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa!
De Vooroordelen over groenten in pot
Ouderen wonen niet toekomstbestendig 
Bioscoop, televisie en theater tips
Toptalent op het kleinste waddeneiland
 
Vijftig+ Magazine verschijnt 10x per jaar. Ga hier: naar de pagina om u aan te melden.
John de Wolf in Vijftig+ Magazine
"Een bedrijf vergelijk ik altijd met een voetbalteam. Ervaren mensen in de basis en er omheen getalenteerde jonge mensen. Je kunt van elkaar leren en dat samenspel zorgt voor een goed team. Dat advies geef ik aan de werkgevers, de mix van verschillenden leeftijden is zo ontzettend belangrijk."
 
John is het boegbeeld voor de vijftigplussers en heeft een belangrijke taak bij het verbeteren van de positie van deze groep op de arbeidsmarkt.Iedereen herinnert zich nog wel de stoere verdediger met zijn lange haren, stoppelbaard en norse blik. John dwong vroeger angst af, de tegenstanders stierven duizend doden wanneer ze tegenover hem stonden. Maar tegenwoordig is hij het boegbeeld voor de vijftigplussers en heeft hij een belangrijke taak bij het verbeteren van de positie van deze groep op de arbeidsmarkt. Nieuwsgierig naar dit verhaal heb ik een ontmoeting met hem kunnen regelen. In een kamer op de dertiende verdieping in het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal het gesprek plaats vinden. ‘Hallo Mirjam, klopt het dat wij een afspraak hebben.’ Wat mij het eerste opvalt als ik tegenover hem zit, zijn de vriendelijke blauwe ogen in een bruin gebrand gezicht. Lees het interview in de november editie van Vijftig+ Magazine

Een middagje naar zee, nog eens in het reuzenrad, voor één dag de bruid zijn of gewoon een kopje koffie drinken op een terras. Het zijn enkele van de ruim 1.500 individuele wensen van ouderen die op 6 oktober in vervulling zijn gaan. Tijdens Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, stonden door het hele land duizenden vrijwilligers klaar om deze wensen uit te laat komen.

Ouderen in Nederland kunnen wel wat aandacht gebruiken. Eén miljoen ouderen voelen zich eenzaam en dit aantal stijgt. Een dag als Nationale Ouderendag, waarop duizenden ouderen weer even een geluksmomentje beleven, is dan ook hard nodig. “Dat merken we vooral aan de hartverwarmende reacties van ouderen”, vertelt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds.

Nationale Ouderendag werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. “We hebben de afgelopen jaren al duizenden wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een meneer die wilde parachutespringen. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een bloemetje kopen in het tuincentrum of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare”, aldus Gielbert. “Op het eerste gezicht lijken het misschien eenvoudige uitjes, maar als je minder mobiel wordt, is het vaak niet meer zo makkelijk om de deur uit te gaan. Op Nationale Ouderendag kunnen we hele betekenisvolle wensen vervullen en ouderen de dag van hun leven bezorgen.”
Het Nationaal Ouderenfonds

Lex Harding in Vijftig+ Magazine 
Hij was ooit één van de boegbeelden van Radio Veronica en één van de populairste diskjockeys van Nederland. Deze ‘Mr. Radio’ heeft een zeer brede interesse, want behalve muziek houdt hij zich ook bezig met kunst, reizen en tuinieren. Onlangs is zijn boek Lexjooo verschenen, hierin blikt hij terug op zijn indrukwekkende muziekcarrière. Nieuwsgierig naar deze allround energieke man reed ik naar zijn huis in Nijkerk om hem te interviewen. 
 
Lex doet de deur open en begroet mij allerhartelijkst: ‘Kom binnen Mirjam. Heb je een goede reis gehad?’ Even later zit ik tegenover hem in zijn smaakvol ingerichte werkkamer. De wanden zijn behangen met foto’s van belangrijke gebeurtenissen in zijn carrière en mooie kunst. In de boekenkast staan planken vol met jaargangen van de National Geographic. Lex heeft voor ons beiden een kop thee ingeschonken en terwijl mijn blik rust op een grote foto van het Veronica schip stel ik hem mijn eerste vraag... Lees het interview met Lex in de december editie van Vijftig+ Magazine.

Het aantal mensen met gehoorproblemen neemt nog steeds toe. Gelukkig zijn er veel audicienbedrijven in Nederland en is hoorzorg in principe bereikbaar voor iedereen. Gaat de TV ongemerkt steeds een beetje harder? Kost het soms moeite om een gesprek te volgen? Als het antwoord ja is, dan is de kans groot dat je een van die vele Nederlanders bent bij wie het gehoor verslechtert. Wacht niet langer: dit is het moment om de conditie van je gehoor te laten testen. 

Waarom juist nu? Niemand kan in de toekomst kijken, maar de kans bestaat dat de zorgsituatie er in 2018 anders uitziet dan nu. Dat de vergoeding straks lager uitvalt dan nu. Dat je misschien niet meer bij elke zorgverlener kunt binnenstappen. En dat je minder keuzevrijheid krijgt in de aangeboden zorgoplossingen. Vermoed je gehoorverlies, dan is het verstandig om dit jaar nog even bij je audicien langs te gaan. Maar waar kun je het beste terecht?

Ivo Niehe in Vijftig+ Magazine

We hebben ’s middags om drie uur afgesproken in Brasserie Keyzer naast het Concertgebouw in Amsterdam. Om vijf minuten over drie komt de serveerster met een telefoon in haar hand naar mij toe. “Klopt het dat u een afspraak met de heer Niehe heeft? Ik heb hem aan de telefoon.” Ze geeft mij de telefoon. Ik hoor erg veel verkeerslawaai op de achtergrond. “Ja, hallo Mirjam, dit is Ivo. Heel vervelend maar ik sta naast de A1 te wachten op de wegenwacht. Ik heb pech met mijn auto. Maar ik wil heel graag het gesprek door laten gaan. Ik ga nu een rustig plekje opzoeken en we maken er een telefonisch interview van. Vind je dat goed?”

Ontzettend jammer, ik had mij erg verheugd om hem persoonlijk te ontmoeten. Zo zit ik even later in een stil hoekje van het etablissement en word ik gebeld op mijn mobiele nummer. Ik hoor de heldere en karakteristieke stem van Ivo Niehe: “Hi Mirjam, de heren van de ANWB zijn nu bezig mijn auto te repareren. We hebben de tijd, ik ben erg benieuwd naar je vragen.” 

Lees het gehele interview met Ivo Niehe in de september editie van Vijftig+ Magazine

 

Logo Vijftig Magazine ROOD
 
Verschijnt 10x per jaar
en wordt per post toegestuurd.
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen: 072 5715013