Berichten

 
10 edities per jaar voor slechts € 9,90 
word nu abonnee en ontvang in december de Vijftig+ Agenda 2018! 

Anita Witzier in Vijftig+ Magazine 
Wanneer Anita de deur opent rent Ollie, de boxer, uitbundig naar buiten om mij te begroeten. ‘Hallo Mirjam, leuk dat je er bent. Zullen we het interview buiten op het terras doen, het is heerlijk weer.’ Er heerst een serene rust in de tuin en de nazomer zorgt voor mooie warme herfsttinten. Dochter Julia komt er gezellig bij zitten en vertelt enthousiast over het afgelopen weekend. ‘Mijn moeder en ik hebben een mindfullness cursus gevolgd. We piekeren allebei mega veel en zijn erg druk in ons hoofd, dat heeft voor ons dus wel zin. En het is wat anders dan een weekendje naar bijvoorbeeld Kopenhagen.’

Anita komt met twee mokken koffie uit de keuken lopen, ze ziet er charmant uit. Ze heeft een zacht roze broek met bijpassende blouse aan en is niet opgemaakt. Ze is één van die zeldzame vijftigers die er zonder make up sprankelend en verzorgd uitziet. Terwijl Ollie een plekje in de schaduw van de tuin zoekt en Julia naar binnen gaat, stel ik mijn eerste vraag... Lees het gehele interview met Anita in de oktober editie van Vijftig+ Magazine.

Inge Ipenburg in Vijftig+ Magazine:

"Ik zoek graag de grenzen van mijn kunnen op, ik hou van uitdagingen. Wanneer ik alles onder controle heb, wordt het tijd voor wat nieuws."

De afspraak voor een interview was al lang geleden gemaakt, maar Inge heeft een druk bestaan. Ze zat teruggetrokken op Sicilië om haar derde boek te schrijven. Inmiddels weer terug in haar woonplaats Amsterdam neemt ze enthousiast de telefoon op: “Mirjam, het voelt zo goed, nog een laatste controle en het boek kan opgestuurd worden naar de uitgever. Ik ben zo blij.” Ik kom tijdens het gesprek er al snel achter dat deze bevlogen vakvrouw, veel meer in haar mars heeft dan haar rol als ’bitch’ Martine Hafkamp in GTST. “Acteren blijf ik ook doen, maar het schrijven laat ik nooit meer los.”

Lees het gehele interview met Inge Ipenburg in de juli/augustus editie van Vijftig+ Magazine

John de Wolf in Vijftig+ Magazine:
"Een bedrijf vergelijk ik altijd met een voetbalteam. Ervaren mensen in de basis en er omheen getalenteerde jonge mensen. Je kunt van elkaar leren en dat samenspel zorgt voor een goed team. Dat advies geef ik aan de werkgevers, de mix van verschillenden leeftijden is zo ontzettend belangrijk."
 
John is het boegbeeld voor de vijftigplussers en heeft een belangrijke taak bij het verbeteren van de positie van deze groep op de arbeidsmarkt.Iedereen herinnert zich nog wel de stoere verdediger met zijn lange haren, stoppelbaard en norse blik. John dwong vroeger angst af, de tegenstanders stierven duizend doden wanneer ze tegenover hem stonden. Maar tegenwoordig is hij het boegbeeld voor de vijftigplussers en heeft hij een belangrijke taak bij het verbeteren van de positie van deze groep op de arbeidsmarkt. Nieuwsgierig naar dit verhaal heb ik een ontmoeting met hem kunnen regelen. In een kamer op de dertiende verdieping in het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal het gesprek plaats vinden. ‘Hallo Mirjam, klopt het dat wij een afspraak hebben.’ Wat mij het eerste opvalt als ik tegenover hem zit, zijn de vriendelijke blauwe ogen in een bruin gebrand gezicht. Lees het interview in de november editie van Vijftig+ Magazine

Een middagje naar zee, nog eens in het reuzenrad, voor één dag de bruid zijn of gewoon een kopje koffie drinken op een terras. Het zijn enkele van de ruim 1.500 individuele wensen van ouderen die op 6 oktober in vervulling zijn gaan. Tijdens Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, stonden door het hele land duizenden vrijwilligers klaar om deze wensen uit te laat komen.

Ouderen in Nederland kunnen wel wat aandacht gebruiken. Eén miljoen ouderen voelen zich eenzaam en dit aantal stijgt. Een dag als Nationale Ouderendag, waarop duizenden ouderen weer even een geluksmomentje beleven, is dan ook hard nodig. “Dat merken we vooral aan de hartverwarmende reacties van ouderen”, vertelt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds.

Nationale Ouderendag werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. “We hebben de afgelopen jaren al duizenden wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een meneer die wilde parachutespringen. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een bloemetje kopen in het tuincentrum of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare”, aldus Gielbert. “Op het eerste gezicht lijken het misschien eenvoudige uitjes, maar als je minder mobiel wordt, is het vaak niet meer zo makkelijk om de deur uit te gaan. Op Nationale Ouderendag kunnen we hele betekenisvolle wensen vervullen en ouderen de dag van hun leven bezorgen.”
Het Nationaal Ouderenfonds

Olga Commandeur in Vijftig+ Magazine: 

“Beschouw het leven als een grote leerschool, leer van hetgeen je meemaakt in je leven. Denk niet bij elke tegenslag, verdorie dat mij dit moet overkomen. Maar steek er wat van op en geef er een zingeving aan voor jezelf. Besef dat het is gebeurd en trek er je lering uit.”

Olga is al jarenlang het boegbeeld van het televisieprogramma Nederland in Beweging. Maar ze heeft veel meer talenten en zit ook nog boordevol plannen. Hoog tijd voor een interview. Ondanks haar drukke agenda, lukt het om een afspraak te plannen. En zo zit ik op zonnige voorjaarsdag tegenover haar en geniet van een verse kop koffie. Het is heerlijk stil in haar ruime woonkamer en een mooi boeket tulpen zorgt voor een gezellige sfeer. Ze ziet er stralend en fris uit, heeft sprekende bruine ogen en ze is maar heel gering opgemaakt. Het is niet alleen haar gezicht dat puur en sportief oogt, ook haar manier van praten en bewegen is van een soepele ongekunsteldheid. Ze zit kaarsrecht op haar stoel en begint enthousiast te vertellen over haar leven, waarin sport en bewegen een prominente rol spelen.

Lees het gehele interview in de juni editie van Vijftig+ Magazine

Het aantal mensen met gehoorproblemen neemt nog steeds toe. Gelukkig zijn er veel audicienbedrijven in Nederland en is hoorzorg in principe bereikbaar voor iedereen. Gaat de TV ongemerkt steeds een beetje harder? Kost het soms moeite om een gesprek te volgen? Als het antwoord ja is, dan is de kans groot dat je een van die vele Nederlanders bent bij wie het gehoor verslechtert. Wacht niet langer: dit is het moment om de conditie van je gehoor te laten testen. 

Waarom juist nu? Niemand kan in de toekomst kijken, maar de kans bestaat dat de zorgsituatie er in 2018 anders uitziet dan nu. Dat de vergoeding straks lager uitvalt dan nu. Dat je misschien niet meer bij elke zorgverlener kunt binnenstappen. En dat je minder keuzevrijheid krijgt in de aangeboden zorgoplossingen. Vermoed je gehoorverlies, dan is het verstandig om dit jaar nog even bij je audicien langs te gaan. Maar waar kun je het beste terecht?

Ivo Niehe in Vijftig+ Magazine

We hebben ’s middags om drie uur afgesproken in Brasserie Keyzer naast het Concertgebouw in Amsterdam. Om vijf minuten over drie komt de serveerster met een telefoon in haar hand naar mij toe. “Klopt het dat u een afspraak met de heer Niehe heeft? Ik heb hem aan de telefoon.” Ze geeft mij de telefoon. Ik hoor erg veel verkeerslawaai op de achtergrond. “Ja, hallo Mirjam, dit is Ivo. Heel vervelend maar ik sta naast de A1 te wachten op de wegenwacht. Ik heb pech met mijn auto. Maar ik wil heel graag het gesprek door laten gaan. Ik ga nu een rustig plekje opzoeken en we maken er een telefonisch interview van. Vind je dat goed?”

Ontzettend jammer, ik had mij erg verheugd om hem persoonlijk te ontmoeten. Zo zit ik even later in een stil hoekje van het etablissement en word ik gebeld op mijn mobiele nummer. Ik hoor de heldere en karakteristieke stem van Ivo Niehe: “Hi Mirjam, de heren van de ANWB zijn nu bezig mijn auto te repareren. We hebben de tijd, ik ben erg benieuwd naar je vragen.” 

Lees het gehele interview met Ivo Niehe in de september editie van Vijftig+ Magazine

 

Joost Prinsen in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben altijd een harde werker geweest en dat verwacht ik ook van mijn medespelers. Ik heb ooit eens tijdens een repetitie geroepen: “Luiheid wordt hier niet geduld.” Frank Lammers citeert deze uitspraak wel eens om mij te plagen.

Hele generaties zijn met hem opgegroeid. Hij is de man, die als Erik Engerd uit de Stratenmakeropzeeshow voor velen gekoesterd jeugdsentiment is. Deze veelzijdige artiest doet het tegenwoordig wat rustiger aan, maar binnenkort staat hij weer op de planken in de PSV-musical Geheimen van De Herdgang. Nieuwsgierig naar deze allround energieke man vroeg ik hem te mogen interviewen. Hij reageerde positief en ik werd bij hem thuis uitgenodigd. Daar word ik allerhartelijkst ontvangen: “U zult wel trek hebben na zo’n lange reis.” Emma, de echtgenote van Joost heeft een heerlijke lunch bereid en schenkt mij een glaasje witte wijn in. Wat een gastvrijheid. Terwijl Kaatje, hun lieve en trouwe hond aan mijn voeten ligt, raak ik gezellig in gesprek met Emma. Totdat Joost mij plotseling vraagt: “Voor wie komt u nu eigenlijk, voor Emma of voor mij?” Hij heeft helemaal gelijk, het is tijd voor het interview.

Logo Vijftig Magazine ROOD
 
Verschijnt 10x per jaar
Abonnementsprijs: € 9,90 (per jaar)
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen: 072 5715013