Berichten
Van Caine tot Collins, van Bardot tot Moore: Start tentoonstelling verplaatst naar juni
 
De specifieke sterren, hun ’petite histoires’ die zich op en rond Kasteel de Haar afspeelden. Je kunt ze zelf ontdekken komende periode. Snuif de roem en rijkdom van de vorige eeuw op, volg de sporen die de Jetset naliet. Van Brigitte Bardot tot Michael Caine. Van Joan Collins tot Roger Moore. Waan je even helemaal weg! Deze maanden doet de Haar een luikje open over de avonturen die de baron en barones met de filmsterren van vorige eeuw beleefden op het grootste kasteel van Nederland.
 
René Mioch, aangesteld als gastconservator voor deze tentoonstelling, maakte een spraakmakende tentoonstelling over de sporen die de internationale jetset vorige eeuw naliet. Vanaf 7 juni is de tentoonstelling Films en Sterren op De Haar te beleven op Kasteel de Haar.
 
Naast deze tentoonstelling biedt Kasteel de Haar nog een primeur aan, namelijk de rondleiding ‘De verborgen kamers van De Haar’. De pas gerestaureerde personeelsvertrekken op de bovenste verdieping van Kasteel de Haar zijn voor het eerst geopend voor publiek. Tijdens een avontuurlijke rondleiding ontdek je hoe koks, knechten en kamermeisjes hier leefden en werkten. Een unieke kans, want er zijn vrijwel geen kastelen in Nederland waar zulke afgezonderde zolderruimtes te bezoeken zijn. Kijk voor meer informatie, actuele openingstijden en prijzen op de website: www.kasteeldehaar.nl
 
Kasteel de Haar - Kasteellaan 1 - 3455 RR Haarzuilens - tel: 030-6778515
Tineke Schouten in Vijftig+ Magazine
 
Tineke is een artieste met een uitzonderlijk talent. Ze kan niet alleen prachtig zingen, maar ook dansen en acteren. Bijna alle songs, muziek en sketches schrijft ze zelf. Waar haalt ze de energie vandaan, hiernaar was ik wel benieuwd. Maar tijd voor een interview heeft ze eigenlijk niet. Want workaholic Tineke reist samen met haar company manager het hele land door, om in de uitverkochte theaterzalen het publiek een onvergetelijke avond te geven.
 
In de auto neemt ze enthousiast haar telefoon op. “Mirjam, fijn dat het dit keer een telefonisch interview kan zijn. Door mijn drukke agenda moest ik de keuze maken: geen interview of een gesprek via de telefoon. Daar gaat mijn show toevallig ook over, keuzes maken in het leven. Maar ik vond het leuk dat je mij uitnodigde voor een interview, mijn beslissing was daardoor snel gemaakt.”
 
Lees het gehele interview met Tineke Schouten in de maart editie van Vijftig+ Magazine.
Ga hier naar de pagina om u aan te melden als abonnnee. 
 
Wilt u een abonnement cadeau geven? Dat kan voor slechts € 9,90 (10 magazines) per jaar.
Ga hier naar de pagina om een abonnement cadeau te geven.
Lex Harding in Vijftig+ Magazine 
 
Hij was ooit één van de boegbeelden van Radio Veronica en één van de populairste diskjockeys van Nederland. Deze ‘Mr. Radio’ heeft een zeer brede interesse, want behalve muziek houdt hij zich ook bezig met kunst, reizen en tuinieren. Onlangs is zijn boek Lexjooo verschenen, hierin blikt hij terug op zijn indrukwekkende muziekcarrière. Nieuwsgierig naar deze allround energieke man reed ik naar zijn huis in Nijkerk om hem te interviewen. 
 
Lex doet de deur open en begroet mij allerhartelijkst: ‘Kom binnen Mirjam. Heb je een goede reis gehad?’ Even later zit ik tegenover hem in zijn smaakvol ingerichte werkkamer. De wanden zijn behangen met foto’s van belangrijke gebeurtenissen in zijn carrière en mooie kunst. In de boekenkast staan planken vol met jaargangen van de National Geographic. Lex heeft voor ons beiden een kop thee ingeschonken en terwijl mijn blik rust op een grote foto van het Veronica schip stel ik hem mijn eerste vraag... Lees het interview met Lex in de december editie van Vijftig+ Magazine.
Derk Bolt in Vijftig+ Magazine
 
"Ik neem het leven niet te zwaar, ik ga de diepte niet in. Ik blijf het liefst aan de oppervlakte en zwem weer vrolijk verder." Dagenlang liepen Spoorloos presentator Derk Bolt en zijn cameraman vorig jaar juni door de jungle van Colombia.
 
Voortgejaagd door zwaarbewapende guerrillastrijders was het een dodemanstocht. Een aangrijpende ervaring, want ze vreesden voor hun leven. Derk Bolt schreef er een boek over: Ontvoerd- Het complete verhaal. Nieuwsgierig naar deze schokkende gebeurtenis heb ik een ontmoeting met hem op een zonnige maandagmorgen in februari. Gebruind en ontspannen zit hij tegenover mij in het sfeervolle café van The College Hotel in Amsterdam. Hij is maar twee dagen in Nederland en heeft het erg druk. Hij wil zijn ouders in Rhenen bezoeken, zijn kinderen ontmoeten en nog een opname monteren.
 
Lees het gehele interview met Derk Bolt in de april editie van Vijftig+ Magazine.
Ga hier naar de pagina om u aan te melden als abonnnee. 
Voor mij was dat in 1972 een gloednieuwe Fiat 850 Sport Coupé. Zooo’n mooi design!
 
Ik zag pas nog de order van Fiat dealer Swart uit de Parkstraat in Den Haag voor een bedrag van een kleine 10.000 gulden. De deal was beklonken op een gratis setje kokosmatten. Oh, wat was ik trots. Na een lange periode van folders kijken. Kiezen tussen de kleur rood of groen. Ik koos voor groen, maar toen was nog de vraag kies ik voor zwarte of naturel skai bekleding. Lees meer AutoNostalgia, de autorubriek van autojournalist John Vroom in iedere editie van Vijftig+ Magazine.
 
Dolf Jansen in Vijftig+ Magazine
'Ik voel mij een klein beetje verantwoordelijk voor de wereld om mij heen, daarom zet ik mij in voor Oxfam-Novib.’
 
Dolf Jansen, iedereen kent hem als druk en ad rem, iemand waar de humor altijd op de loer ligt. Ik sta naast mijn auto te wachten, wanneer ik hem soepel rennend naar mij toe zie komen. ‘Hoi Mirjam, fijn dat ik het laatste stukje met jou mee kan rijden. Met de bus is het toch wel heel lastig om in Stadskanaal te komen.’ Vanaf het moment dat Dolf bij mij in de auto stapt, stopt hij niet met praten.
 
Een rugzak met zijn hardloopschoenen heeft hij bij zich, want voor zijn optreden gaat hij hardlopen. Een traditie waar hij zich goed bij voelt. Dolf houdt van rituelen: naar optredens altijd met de trein, een boek en een notitieblok met pen mee. Handig wanneer hij plots aan een leuke zin of grap denkt. Lees het interview met Dolf in de december editie van Vijftig+ Magazine.
Vanaf dit weekend gaat het flink vriezen in Nederland. Daarnaast gaan veel Nederlanders volgende week op wintersport. Om schade door bevriezing te voorkomen heeft verzekeraar Reaal enkele tips in kaart gebracht. ‘Laat onnodige kosten de ijspret niet bederven en bereid je voor op de vorst.’ Alex de Langen, Unitmanager Schade bij Reaal: “Het KNMI verwacht vanaf dit weekend  temperaturen tot ruim onder het vriespunt. Om schade door bevriezing te voorkomen hebben wij gekeken welke voorzorgsmaatregelen je kan treffen om schade zo beperkt mogelijk te houden. Zo heb je alles lekker geregeld en kan je met een gerust hart genieten van de ijspret.”
 
Enkele tips:
Denk aan de dieren! Heeft u huisdieren die buiten leven? Zorg er dan voor dat ze een lekker warm plekje hebben en niet in de wind staan. Denk aan de planten! Isoleer de buitenplanten en zet ze indien mogelijk binnen. Zorg dat er geen water meer in de bloembakken, de tuinslang en gieters zit. Zo vriezen deze niet kapot. Sluit de buitenkraan af en zorg dat er geen water meer in de leidingen staat. Zo voorkom je bevriezing en het knappen van de leidingen. Ook met het tijdelijk isoleren van de leiding kun je schade en ergernissen voorkomen. Kans op gladheid? Zorg dat je strooizout in huis hebt. Zo houd je je huis bereikbaar en voorkom je ongelukken. Ga je de deur uit voor een langere tijd? Zet de verwarming niet uit. Laat deze minimaal op 15 graden staan. Heeft u een zwembad? Zorg dan dat de pompen en leidingen goed geïsoleerd zijn. En zorg dat ook uw bijgebouwen verwarmd zijn, zorg daar bijvoorbeeld voor vorstbeveiliging. Slotenspray is altijd handig om in je jas zak te hebben wanneer het vriest. Voor het geval het slot van je (auto)deur is bevroren. (Let op slotenspray NIET in je auto bewaren!). Zorg ervoor dat u een goede ijskrabber heeft. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook verkeersboetes! Probeer nooit bevroren autoruiten te ontdooien met heet water. Ruiten kunnen daardoor barsten. Smeer de rubbers bij de autodeuren in met talkpoeder of vaseline. Of gebruik siliconenspray. Zo voorkomt u vastvriezen.
 
Zout in de wc            
Alex de Langen: “Heb je ook andere bezittingen buiten de deur? Een boot of vakantiewoning? Zorg dan dat alle leidingen leeg zijn en zorg dat ook daar alles vorstbestendig is. Verzekeraars betalen vaak geen vorstschades in leegstaande gebouwen. Zorg op die locaties voor zout in de wc-pot en in de vaatwasser, tap de wasmachine af en zorg dat er geen water in het koffiezetapparaat zit.”
Erik van Muiswinkel in Vijftig+ Magazine
 
Iedereen kent hem van zijn onvergetelijke en karakteristieke imitaties in Kopspijkers en Studio Spaan en natuurlijk van zijn optreden als Hoofdpiet tijdens de jaarlijkse Sinterklaasviering. Daarnaast is hij actief als liedjesschrijver, de klassieker Eén Kopje Koffie van VOF De Kunst komt onder andere uit zijn pen.
 
Dit theaterseizoen toert deze kleinkunstenaar met zijn solotour De Oplossing langs de Nederlandse schouwburgen. Kort voor zijn optreden in Zwolle sprak ik met hem. Sportief en nonchalant gekleed komt hij gehaast binnenlopen in het café van Schouwburg Odeon. “Sorry, Mirjam dat ik iets te laat ben, ik moest nog even een banaan kopen in de stad. Die heb ik vanavond namelijk nodig in mijn show.” Lees het gehele interview met Erik in de februari editie! 
 
Verder ondermeer: 
Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa!
De Vooroordelen over groenten in pot
Ouderen wonen niet toekomstbestendig 
Bioscoop, televisie en theater tips
Toptalent op het kleinste waddeneiland
 
Vijftig+ Magazine verschijnt 10x per jaar. Ga hier: naar de pagina om u aan te melden.
John de Wolf in Vijftig+ Magazine
"Een bedrijf vergelijk ik altijd met een voetbalteam. Ervaren mensen in de basis en er omheen getalenteerde jonge mensen. Je kunt van elkaar leren en dat samenspel zorgt voor een goed team. Dat advies geef ik aan de werkgevers, de mix van verschillenden leeftijden is zo ontzettend belangrijk."
 
John is het boegbeeld voor de vijftigplussers en heeft een belangrijke taak bij het verbeteren van de positie van deze groep op de arbeidsmarkt.Iedereen herinnert zich nog wel de stoere verdediger met zijn lange haren, stoppelbaard en norse blik. John dwong vroeger angst af, de tegenstanders stierven duizend doden wanneer ze tegenover hem stonden. Maar tegenwoordig is hij het boegbeeld voor de vijftigplussers en heeft hij een belangrijke taak bij het verbeteren van de positie van deze groep op de arbeidsmarkt. Nieuwsgierig naar dit verhaal heb ik een ontmoeting met hem kunnen regelen. In een kamer op de dertiende verdieping in het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal het gesprek plaats vinden. ‘Hallo Mirjam, klopt het dat wij een afspraak hebben.’ Wat mij het eerste opvalt als ik tegenover hem zit, zijn de vriendelijke blauwe ogen in een bruin gebrand gezicht. Lees het interview in de november editie van Vijftig+ Magazine

Logo Vijftig Magazine ROOD
 
Verschijnt 10x per jaar
en wordt per post toegestuurd.
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen: 072 5715013