Berichten

Inge Ipenburg in Vijftig+ Magazine:

"Ik zoek graag de grenzen van mijn kunnen op, ik hou van uitdagingen. Wanneer ik alles onder controle heb, wordt het tijd voor wat nieuws."

De afspraak voor een interview was al lang geleden gemaakt, maar Inge heeft een druk bestaan. Ze zat teruggetrokken op Sicilië om haar derde boek te schrijven. Inmiddels weer terug in haar woonplaats Amsterdam neemt ze enthousiast de telefoon op: “Mirjam, het voelt zo goed, nog een laatste controle en het boek kan opgestuurd worden naar de uitgever. Ik ben zo blij.” Ik kom tijdens het gesprek er al snel achter dat deze bevlogen vakvrouw, veel meer in haar mars heeft dan haar rol als ’bitch’ Martine Hafkamp in GTST. “Acteren blijf ik ook doen, maar het schrijven laat ik nooit meer los.”

Lees het gehele interview met Inge Ipenburg in de juli editie van Vijftig+ Magazine

Joost Prinsen in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben altijd een harde werker geweest en dat verwacht ik ook van mijn medespelers. Ik heb ooit eens tijdens een repetitie geroepen: “Luiheid wordt hier niet geduld.” Frank Lammers citeert deze uitspraak wel eens om mij te plagen.

Hele generaties zijn met hem opgegroeid. Hij is de man, die als Erik Engerd uit de Stratenmakeropzeeshow voor velen gekoesterd jeugdsentiment is. Deze veelzijdige artiest doet het tegenwoordig wat rustiger aan, maar binnenkort staat hij weer op de planken in de PSV-musical Geheimen van De Herdgang. Nieuwsgierig naar deze allround energieke man vroeg ik hem te mogen interviewen. Hij reageerde positief en ik werd bij hem thuis uitgenodigd. Daar word ik allerhartelijkst ontvangen: “U zult wel trek hebben na zo’n lange reis.” Emma, de echtgenote van Joost heeft een heerlijke lunch bereid en schenkt mij een glaasje witte wijn in. Wat een gastvrijheid. Terwijl Kaatje, hun lieve en trouwe hond aan mijn voeten ligt, raak ik gezellig in gesprek met Emma. Totdat Joost mij plotseling vraagt: “Voor wie komt u nu eigenlijk, voor Emma of voor mij?” Hij heeft helemaal gelijk, het is tijd voor het interview.

Het Aardbeienland is weer een bezienswaardigheid rijker: Aardbeiendroom... een wereld van dromen, aardbeien en fantasie! Ja, je droomt met je ogen open, een overdekt duister aardbeienpad, waar je zeker aan een keer er door wandelen niet genoeg hebt....overal aardbeien....

Op de achtergronden staan kastelen, waar elfjes te zien zijn, er zijn watervallen, fonteintjes en vele scenes waar kinderemn dromen van zoete aardbeien. De donkere lucht is bedekt met sterren, fonkelende lichtjes en een zee van bloemen! Overal komt de aardbeienfantasie je tegemoet door rustgevende muziek, vele wijsheden en steeds zie je ook wat anders...tot een lawine van licht je uit de aardbeiendroom weer wakker maakt! Aardbeiendroom is een attractie voor het hele gezin! Het Aardbeienland, Kreuzelweg 3, Horst tel 077-3970216 www.aardbeienland.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met in iedere editie een interview met een bekende 50-plusser, items over wonen, gezondheid, theater, muziek, vakanties, uitstapjes en diverse winacties. Vijftig+ Magazine verschijnt 10x per jaar. Aanmelden>>

Bijvoorbeeld wanneer ik twee mensen hand in hand zie lopen op straat"

Pia Douwes in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben een gelukkig en gezond mens en voel mij bevoorrecht dat ik iets positief kan bijdragen aan de maatschappij. Dat vind ik vanzelfsprekend. Ik probeer mijn publiek gelukkig te maken met mijn muziek, zodat ze even de zorgen van de dag kunnen vergeten.

De begenadigde danseres, zangeres en actrice brak buiten Nederland door met de musical Elisabeth in Wenen. Ze staat sindsdien in Oostenrijk, Duitsland en Nederland op het toneel. Deze wintermaanden schittert Pia in de Nederlandse theaters met de voorstelling A Midwinter’s Tale. Ik bezocht deze voorstelling in Hoogeveen en ik was helemaal onder de indruk van haar, wat een energie en uitstraling heeft deze charmante vrouw. Met haar hemelse stem vult zij de theaterzaal met heel veel warmte en gezelligheid. Nadat ik genoten had van deze fantastische performance, had Pia even tijd voor een interview. Tijdens dit vraaggesprek vertelt ze heel openhartig over haar leven en de zaken die zo belangrijk zijn voor haar.

Na drie succesvolle edities organiseert het Rijksmuseum in samenwerking met NTR en Nationaal Archief, ook dit jaar de verkiezing van beste geschiedenisleraar van Nederland. Vanaf vandaag kunnen schoolbesturen, directies, collega-docenten én leerlingen hun favoriete geschiedenisleraar (m/v) nomineren voor de titel Geschiedenisleraar 2017. De winnaar wordt eind oktober 2017 in het Rijksmuseum bekend gemaakt.

Een jury van prominente didactici en historici onder leiding van Martine Gosselink, Hoofd Geschiedenis Rijksmuseum, maakt een selectie van de aangemelde geschiedenisleraren en bezoekt de vijftien geselecteerde leraren op school. Na een zorgvuldige procedure zal de jury uiteindelijk vaststellen wie er met de prijs naar huis gaat. Eind oktober 2017 wordt de winnaar Geschiedenisleraar 2017 bekend gemaakt in het Rijksmuseum. De winnende leraar is een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs, neemt een lesvideo op, én mag met drie klassen naar het Rijksmuseum. Nummer twee en drie mogen met hun leerlingen naar het Nationaal Archief in Den Haag. Op de foto: Liesbeth Dirks de Geschiedenisleraar van 2016.

Olga Commandeur in Vijftig+ Magazine: 

“Beschouw het leven als een grote leerschool, leer van hetgeen je meemaakt in je leven. Denk niet bij elke tegenslag, verdorie dat mij dit moet overkomen. Maar steek er wat van op en geef er een zingeving aan voor jezelf. Besef dat het is gebeurd en trek er je lering uit.”

Olga is al jarenlang het boegbeeld van het televisieprogramma Nederland in Beweging. Maar ze heeft veel meer talenten en zit ook nog boordevol plannen. Hoog tijd voor een interview. Ondanks haar drukke agenda, lukt het om een afspraak te plannen. En zo zit ik op zonnige voorjaarsdag tegenover haar en geniet van een verse kop koffie. Het is heerlijk stil in haar ruime woonkamer en een mooi boeket tulpen zorgt voor een gezellige sfeer. Ze ziet er stralend en fris uit, heeft sprekende bruine ogen en ze is maar heel gering opgemaakt. Het is niet alleen haar gezicht dat puur en sportief oogt, ook haar manier van praten en bewegen is van een soepele ongekunsteldheid. Ze zit kaarsrecht op haar stoel en begint enthousiast te vertellen over haar leven, waarin sport en bewegen een prominente rol spelen.

Lees het gehele interview in de juni editie van Vijftig+ Magazine

Stanley Burleson in Vijftig+ Magazine: 

Ik ben een grote optimist. Wat er ook gebeurt, mijn glas is altijd halfvol. Als er een probleem is, zoek ik meteen naar een oplossing. Van tegenslagen leer ik, vaak kom ik er sterker uit en geniet dan meer van de mooie dingen in het leven.

Regelmatig kruipt deze allround showman in de huid van een ander in een theatervoorstelling, maar wie is Stanley Burleson eigenlijk zelf? Onlangs is hij vijftig geworden en heeft dit groots gevierd met een concert in het DeLaMar theater. Het is hoog tijd voor een kennismaking! Ik had een zeer prettig gesprek met deze entertainer over zijn enthousiasme voor het vak en hoe hij in het leven staat. 

Kun je jezelf in vijf woorden typeren? “Evenwichtig, gesloten, gepassioneerd, perfectionistisch en een gevoelsmens. Ook houd ik beslist niet van confrontaties, ik vind het ontzettend vervelend en vermoeiend als er spanning is.” Hoe ervaar je het ouder worden? “Het verbaast mij dagelijks dat ik al vijftig jaar ben. Het gaat allemaal zo snel. De tijd mag van mij eigenlijk wel wat langzamer gaan. Dat komt ook doordat ik een druk en zinvol leven heb. En dat is wel weer een goed teken.

De spectaculaire Bock-Kazematten bie­den geschiedenis die je kunt aanraken! Deze ondergrondse vestingbolwerken staan sinds 1994 op de UNESCO-wereld- erfgoedlijst en behoren tot de absolute hoogtepunten van een bezoek aan de stad Luxemburg.

De Kazematten en de historische Luxem­burgse binnenstad genieten wereldfaam. In de loop der jaren bezochten ook Keizer Joseph II., Napoleon Bonaparte en Prins Hendrik van Nederland het indrukwek­kende gangenstelsel, waar ooit duizenden soldaten hun vaderlandse plicht vervulden. De Kazematten werden in 1933 voor het grote publiek geopend en inmiddels zijn “s werelds langste Kazematten” de be­langrijkste attractie van de hoofdstad, met meer dan 100.000 bezoekers per jaar.

De Kazematten werden in de 17e eeuw tijdens de Spaanse heerschappij aangelegd in de Bock-rots, de bakermat van de stad Luxemburg, en één eeuw later verder uitgebouwd. Volgens het verhaal herberg­den de Kazematten zelfs een kanongieterij waar onder andere een reuze-kanon werd gemaakt. Geschiedenis is hier echt span­nend, en wel voor alle leeftijden.

Logo Vijftig Magazine ROOD
 
Verschijnt 10x per jaar
Abonnementsprijs: € 9,90 (per jaar)
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen: 072 5715013