Berichten
Van Caine tot Collins, van Bardot tot Moore
 
De specifieke sterren, hun ’petite histoires’ die zich op en rond Kasteel de Haar afspeelden. Je kunt ze zelf ontdekken komende periode. Snuif de roem en rijkdom van de vorige eeuw op, volg de sporen die de Jetset naliet. Van Brigitte Bardot tot Michael Caine. Van Joan Collins tot Roger Moore. Waan je even helemaal weg! Deze maanden doet de Haar een luikje open over de avonturen die de baron en barones met de filmsterren van vorige eeuw beleefden op het grootste kasteel van Nederland.
 
René Mioch, aangesteld als gastconservator voor deze tentoonstelling, maakte een spraakmakende tentoonstelling over de sporen die de internationale jetset vorige eeuw naliet. Vanaf 7 juni is de tentoonstelling Films en Sterren op De Haar te beleven op Kasteel de Haar.
 
Naast deze tentoonstelling biedt Kasteel de Haar nog een primeur aan, namelijk de rondleiding ‘De verborgen kamers van De Haar’. De pas gerestaureerde personeelsvertrekken op de bovenste verdieping van Kasteel de Haar zijn voor het eerst geopend voor publiek. Tijdens een avontuurlijke rondleiding ontdek je hoe koks, knechten en kamermeisjes hier leefden en werkten. Een unieke kans, want er zijn vrijwel geen kastelen in Nederland waar zulke afgezonderde zolderruimtes te bezoeken zijn. Kijk voor meer informatie, actuele openingstijden en prijzen op de website: www.kasteeldehaar.nl
 
Kasteel de Haar - Kasteellaan 1 - 3455 RR Haarzuilens - tel: 030-6778515

Verschijnt 10x per jaar
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen: 072 5715013